slaveq

Pionier e-mobilności
Też miałem - zajęło jakieś dwie, trzy godziny. Niech zrobią wreszcie serwis w Katowicach bo naprawdę dla mnie więcej czasu zabiera jazda w te i z powrotem do Warszawy niż sam serwis :)

Jusand

Posiadacz elektryka
Pytanie co do filtrów kabinowych do 3, czy te z aktywnym węglem coś dają więcej niż oryginalne? Czy ograniczają zapachy przede wszystkim starych diesli?
1700210681523.png

daniel

Señor Meme Officer
Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Zmienialem 2x i wsio rybka, byleby nie walilo starą szmatą, czyli 1x węgiel a potem orginalne takie jak były od nowości. Orginalne i te z Amazona węglowe na granulkach byly ok.
Szczerze mówiąc nie jezdzilem w jakiś ekstremalnych warunkach. W mieście na zamkniętym obiegu, bardzo czesto z wiadomych wzgledow: W pewnych kręgach zbliżonych do Neandertalczyków chodzi o czasy nie o walory intelektualnie, bo nie chcę tego gatunku obrażać , gdyż byl bardziej od natury uzależniony i ją bardziej cenił, to Polacy lubią ponoć diesle. Tak twierdzi odlam Homo sine sapiens

Jusand

Posiadacz elektryka
To może spróbuję teraz te z węglem i zobaczę czy zauważę różnicę.

KrzysztofFly

Moderator
To może spróbuję teraz te z węglem i zobaczę czy zauważę różnicę.
Moim zdaniem zainwestuj w takie, które zatrzymują także PM2.5, np.
BOSCH 0986628583 A8583
MANN FP25015
Bosch w tej chwili jest trochę tańszy (ok. 40zł za sztukę), MANN (ok. 60zł sztuka). Pamiętaj, że trzeba kupić 2 sztuki.

Jusand

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem zainwestuj w takie, które zatrzymują także PM2.5, np.
BOSCH 0986628583 A8583
MANN FP25015
Bosch w tej chwili jest trochę tańszy (ok. 40zł za sztukę), MANN (ok. 60zł sztuka). Pamiętaj, że trzeba kupić 2 sztuki.
No właśnie po dłuższym zastanowieniu chyba kupię coś z tej dwójki, raz już wymieniałem na Manna właśnie.