Highland wnętrze Black or Premium White

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Zamówiłem z białym wnętrzem (jedyna opcja która wykupiłem) i nie żałuję. Ta tapicerka a w zasadzie całe jasne wnętrze robi robotę. To teraz rzeczywiście wygląda jak klasa premium co było mocnym naciąganiem w czarnym wnętrzu ( chociaż porównuje z wersją sprzed liftu). Jestem skąpy od urodzenia jak Ty, Tesla do tej pory wywołuje u mnie wątpliwosci czy stać mnie było na takie auto (wcześniej kupowałem mercedesy ale były jakieś tańsze) ale akurat tego wydatku za 5,5 tys czyli 2,5% wartości auta nawet nie rozważam. Najgłupsze gdybym tego nie zamoeil i później pluł sobie w brodę. Tapicerki nie zmienisz. Koła zmienisz, felgi zmienisz, nawet kolor okleisz folią na swój ulubiony ale tapicerka zostanie. Poza tym w Tesli jest ona wyjątkowo tania relatynnie- kosztuje połowę tego co koła aluminiowe czy lakier czerwony
Miód na moje serce
No jakbym jednego ze swoich alter-ego słuchał 🥰

Bronek

Pionier e-mobilności
Kupilem czarne w pierwszej i żałowałem , że nawet wszedlem w pokrowce białe. Tylko biała wg mnie. Nawet kremowa to nie to.
I nie jest tak źle z utrzymaniem, choć nie przesadzam z dbaniem.
Ps dodam, ze nawet kolor lakieru bialy najlepiej na Tesli wygląda. Czarny jest ok, pomijajac klopoty samej powłoki, to wymaga pedanta

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Zamówiłem i ja ... miał być biały z białym wnętrzem ... a poszedłem jakoś w patriotyczne tony i zamówiłem w końcu czerwonego LR z białym wnętrzem :)

Ale na oponach przycebuliłem ... jak prawdziwy polak Zrzut ekranu 2023-11-15 o 11.25.15.png

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Zamówiłem i ja ... miał być biały z białym wnętrzem ... a poszedłem jakoś w patriotyczne tony i zamówiłem w końcu czerwonego LR z białym wnętrzem :)

Ale na oponach przycebuliłem ... jak prawdziwy polak View attachment 14430
Jak zainwestujesz w niebieskie kołpaki to wyjdzie flaga Francji czy Rossji.
A na marginesie te felgi pod kołpakami są całkiem fajne - wyglądają jak kute - żeliwne niemniej bardzo smukłe.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Ok, ale czy biała tapicerka to tylko różnica w kolorze, czy jest coś lepszego we wnętrzu dzięki temu?
Mi najbardziej podoba się stealth grey, ale pewnie bedzie sie bardziej nagrzewal w lecie niż biały.
Najchętniej wziąłbym właśnie stealth grey + biała tapicerka, ale wtedy przepada dofinansowanie.
Zastanawiam się czy to dofinansowanie mnie interesuje.
Czy może jestem w błędzie i mogę wziąć dofinansowanie odliczając 50% VAT?

Pedr

Pionier e-mobilności
Ok, ale czy biała tapicerka to tylko różnica w kolorze, czy jest coś lepszego we wnętrzu dzięki temu?
Inny materiał na drzwiach w wersjach z białym wnętrzem. BTW, jest taki sam dla LR i RWD - jest to też ten miękki plastic/vegan leather. Czy to jest lepsze niż materiał/alcantara w ciemnym wnętrzu? - chyba nie. Dobrze komponuje się z pozostałymi białymi elementami, ale te boczki materiałowe gdyby były szare jak listwa na desce, to może efekt byłby lepszy gdyż jest sporo białego we wnętrzu i mogliby tę biel trochę przełamać.
A czy warto dopłacać za dodatki typu lakier, koła czy wnętrze? Jest to oczywiście sprawa indywidualna, ale IMHO, po kilku miesiącach czar nowości pryśnie, trzech sąsiadów na ulicy kupi sobie dokładnie taką samą wersję i przestaniemy zwracać uwagę na względy estetyczne. A jeszcze jak zrobią FL, 🫣