Tesla Model Y - gadżety

zibizz1

Pionier e-mobilności
Przyciski?
Z lewej strony pod kierownica od spodu mam autopilot, moge jedną reką zmieniać pas i ponownie włączać, łatwiej niż wajchą
Z prawej strony pod kierownicą mam zmiane Chill/Sport
Przy schowku mam awaryjnymi 3 migniecia
Dodatkowo:
- przytrzymana tylna lewa klamka otwiera/oblokowuje port ładowania
- po włączeniu autopilota wyłaczane sa auto wycieraczki i auto światła

Bobtech777

Nowy na Forum
Przyciski?
Z lewej strony pod kierownica od spodu mam autopilot, moge jedną reką zmieniać pas i ponownie włączać, łatwiej niż wajchą
Z prawej strony pod kierownicą mam zmiane Chill/Sport
Przy schowku mam awaryjnymi 3 migniecia
Dodatkowo:
- przytrzymana tylna lewa klamka otwiera/oblokowuje port ładowania
- po włączeniu autopilota wyłaczane sa auto wycieraczki i auto światła
Czy można za pomocą S3XY button:
1. Resetować bana na autopilocie (czytałem, że podobno w Europie to nie działa, ktoś sprawdzał?),
2. Robić fast forward muzyki albo skip 10sec,
3. Ustawić prędkość na predefiniowaną wartość np raz click 50km/h dwa klik 100km/h?
Zastanawiam się na kupnem właśnie dla tych funkcji (plus włączenie podgrzewania baterii) których mi brakuje. Ktoś wie gdzie najtaniej kupić?

6a8

Posiadacz elektryka

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy można za pomocą S3XY button:
1. Resetować bana na autopilocie (czytałem, że podobno w Europie to nie działa, ktoś sprawdzał?),
2. Robić fast forward muzyki albo skip 10sec,
3. Ustawić prędkość na predefiniowaną wartość np raz click 50km/h dwa klik 100km/h?
Zastanawiam się na kupnem właśnie dla tych funkcji (plus włączenie podgrzewania baterii) których mi brakuje. Ktoś wie gdzie najtaniej kupić?
Nic z tego. Choć ostatnio doszło do autopilota MAX czyli ustawia maksymalna możliwa prędkość.

Vlad

Nowy na Forum
A czy ktoś kupował te Taptes u nich na stronie? Bo opisy są beznadziejne i nie chce się bawić w zwroty potem. Np. dwa zestawy identycznie opisane, a cena x2:
1. https://www.taptes.com/products/5-seater-tesla-model-y-floor-mats - 103€
2. https://www.taptes.com/products/taptes-tesla-model-y-floor-mats-2023-2022-2021 - 206€
te bralem, nie wiem czemu maja za 103 is 206 euro teraz =\, wyglada jak tak samo, mosze jescze w google poszukac kod rabatowy.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Za 300 stówy na prawdę fajnie spasowane.

Edit: włożyłem wieczorem do auta, wsiadłem rano. Nic nie śmierdzi. Na prawdę jestem zaskoczony. Polecam.

Attachments

• IMG_5284.jpeg
    IMG_5284.jpeg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 45
  • IMG_5283.jpeg
    IMG_5283.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 44
  • IMG_5282.jpeg
    IMG_5282.jpeg
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 45
  • IMG_5281.jpeg
    IMG_5281.jpeg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 44
Last edited:

Michal

Moderator

elektryk

Pionier e-mobilności
Kupiłem do TM3 od nich. Za 300 zł to mogą trochę pachnieć gumą ;)
Ja od kilku dni mam dywaniki całoroczne ze sklepu Tesla - bardzo dobrze pasują do mojego TM3, trochę pachną gumą, ale nie jakoś mocno bo przy wyjmowaniu w ogóle, tylko jak już chwilę poleżały w samochodzie to jakiś tam zapach jest.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Guma to guma 🤪