Q4'23 - Głosowanie na Superchargery w Polsce

Kuba

Zadomawiam się
Na stronie Tesla Supercharging Voting https://www.tesla.com/supercharger-voting zostało otwarte kolejne głosowanie na superchargery.
Każdy, kto ma konto Tesli może oddać pięć głosów.
Poniżej przedstawiam sześć lokalizacji z Polski z najwyższą liczbą głosów.
Screenshot 2023-11-17 104910.png

Screenshot 2023-11-17 104923.png

Screenshot 2023-11-17 104938.png

Screenshot 2023-11-17 104956.png

Screenshot 2023-11-17 105001.png

P.S. Wiem, że temat pasuje bardziej do działu Tesla SC, ale tutaj zobaczy go i zagłosuje więcej osób.
Edit: Jeśli jednak Admin uzna, że lepiej by ten temat był w dziale Tesla SC to proszę o przeniesienie.

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Ale przecież osoby nieposiadające Tesli (i nie zainteresowane Teslą) raczej nie mają konta Tesli, więc i tak nie zagłosują. Więc nie wiem czy jest sens wrzucać takie rzeczy poza dział Tesli.

danielm

Pionier e-mobilności
Ale przecież osoby nieposiadające Tesli (i nie zainteresowane Teslą) raczej nie mają konta Tesli, więc i tak nie zagłosują. Więc nie wiem czy jest sens wrzucać takie rzeczy poza dział Tesli.
wiele osób posiadających elektryki innych marek ładuje się na superchargerach tesli w krajach innych niż polska a do tego potrzebne jest konto tesli. konto tesli miałem rok zanim zamówiłem auto i dwa lata zanim odebrałem auto.

danielm

Pionier e-mobilności
Na stronie Tesla Supercharging Voting https://www.tesla.com/supercharger-voting zostało otwarte kolejne głosowanie na superchargery.
Każdy, kto ma konto Tesli może oddać pięć głosów.
Poniżej przedstawiam sześć lokalizacji z Polski z najwyższą liczbą głosów.

to głosowanie trwa już kilka miesięcy. nie odkryleś niczego nowego

vwir

Pionier e-mobilności
wiele osób posiadających elektryki innych marek ładuje się na superchargerach tesli w krajach innych niż polska a do tego potrzebne jest konto tesli. konto tesli miałem rok zanim zamówiłem auto i dwa lata zanim odebrałem auto.
Wiele? Masz jakieś dane?
Osoby zainteresowane kupnem Tesli zapewne odwiedzają dział Tesli.

ELuk

Pionier e-mobilności
Biorąc pod uwagę sytuację coraz szerszego udostępniania SuCh Tesli dla innych marek, zainteresowani zwiększeniem ilości hubów Tesli powinni być wszyscy użytkownicy BEV.
Z tego co się orientuję to Ford nie stawia swoich stacji ładowania dostępnych dla innych marek, a szkoda, czym ich więcej tym lepiej dla wszystkich. Chętnie bym zagłosował na takie fordowskie ładowarki.

vwir

Pionier e-mobilności
poogladaj sobie filmy bjorna i zobacz jakie auta łądują się na norweskich superchargerach, to nie są same tesle
Polacy mieszkający w Norwegii, którzy na SuC ładują nie-Tesle będą brali udział w tej ankiecie? Cholernie pokrętna logika...

vwir

Pionier e-mobilności
Biorąc pod uwagę sytuację coraz szerszego udostępniania SuCh Tesli dla innych marek, zainteresowani zwiększeniem ilości hubów Tesli powinni być wszyscy użytkownicy BEV.
Z tego co się orientuję to Ford nie stawia swoich stacji ładowania dostępnych dla innych marek, a szkoda, czym ich więcej tym lepiej dla wszystkich. Chętnie bym zagłosował na takie fordowskie ładowarki.
Jak na razie żaden z tych 'hubów' w PL nie jest dostępny dla innych. Więc generalnie posiadacze fordów mogą się ładować na takiej samej ilości ładowarek tesli, jak posiadacze tesli na ładowarkach forda.