No, jakby tych SuC faktycznie u nas było dużo.polecam wybrać w navi pobliski SuC
No, zrobiłem skrót myślowy, bo u mnie to zawsze SuC.No, jakby tych SuC faktycznie u nas było dużo.
Ale fakt, warto wybrać najbliższą ładowarkę, której wybranie powoduje grzanie baterii. Dla tego czasem nawiguję z użyciem telefonu.
A jak samemu wymusić podgrzanie baterii i czy widać gdzieś ile ma stopni?Jadąc na Greenwaye polecam i tak podgrzać baterię przed, bo większość ich jest w nawigacji Tesli (i ten w Piotrkowie i Radomsko) - a jak nawet nie ma, to polecam wybrać w navi pobliski SuC, a potem i tak pojechać na GW - może nie podgrzeje baterii idealnie (bo to jest zwykle wymierzone na dojechanie do Suc), ale zawsze będzie lepsza szybkość ładowania - ja jak jadę A1 to tak nieraz praktykuję, żeby na Lućmierz nie odbijać, bo zwykle szkoda czasu.
Najlepiej Wklep w nawigację "nawiguj do supercharger" lub innej ładowarki widocznej na nawigacji tesli(ikona z piorunem)A jak samemu wymusić podgrzanie baterii i czy widać gdzieś ile ma stopni?
Na postoju w trybie serwisowym można sprawdzić temperaturę.A jak samemu wymusić podgrzanie baterii i czy widać gdzieś ile ma stopni?