Be Charge

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Wczoraj ładowałem się z BeCharge w Gliwicach, na ładowarce LMS (Centrum Onkologii), i na Słowacji, na ładowarce Lidl-a. Na LMS odpaliłem bez problem z aplikacji BeCharge (kartą BeCharge nie dało rady). Ale nie mogłem zatrzymać :). Musiałem dzwonić do BeCharge (też nie potrafili zatrzymać) i potem do LMS (zrestartowali ładowarkę, aby zwolnić kabel). Na Słowacji działało na kartę bez problem.

W ostatnim tygodniu kilka razy się ładowałem z BeChargne (Niemcy, Polska, Słowacja), ale w apce w historii ładowań widzę tylko moje ostatnie ładowanie na Słowacji. Coś mają pokićkane z systemem.
Ciekawe ile zapłacisz za rozmowę z Włochami... Ja mam dobry abonament ale rozmowa z ich infolinią była płatna...

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ciekawe ile zapłacisz za rozmowę z Włochami... Ja mam dobry abonament ale rozmowa z ich infolinią była płatna...
Ano pożyjemy, zobaczymy :)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A to nie mozesz z samochodu zatrzymać ładowania?
Dzisiaj podjechałem do najbliższej ładowarki, aby przetestować, czy mogę zatrzymać z samochodu. I niestety, albo jestem jakiś nierozgarnięty, albo ten typ (Peugeot e208) tak ma. Nie znalazłem możliwości zatrzymanie ładowania z samochodu :-(.

abes99

Posiadacz elektryka
A próbowałeś przytrzymać któryś z przycisków przy porcie ładowania? W instrukcji jest coś takiego:

Attachments

• e208.jpg
    e208.jpg
    85,5 KB · Liczba wyświetleń: 10

p0li

Pionier e-mobilności
Dzisiaj podjechałem do najbliższej ładowarki, aby przetestować, czy mogę zatrzymać z samochodu. I niestety, albo jestem jakiś nierozgarnięty, albo ten typ (Peugeot e208) tak ma. Nie znalazłem możliwości zatrzymanie ładowania z samochodu :-(.
jesli mowimy o AC to masz dwie mozliwosci - albo (z kluczykiem w kieszeni) wcisnac na 2s przycisk przy gniezdzie ladowania - albo zamknac samochod i go otworzyc - wtedy przestaje ladowac i rygiel puszcza kabel

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja szukałem jakichś opcji na tablecie w samochodzie.

Ale człowiek się uczy całe życie, nawet na starość. Poszedłem do garażu, i faktycznie jest taki przycisk (zegarek + wtyczka) jak u kolegi abes99 w załączniku (ten niebieski to robienia przerwy - pause). Aż jutro znów podjadę i przetestuję czy przerwa (pause) oznacza możliwość wyjęcia wtyczki.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
jesli mowimy o AC to masz dwie mozliwosci - albo (z kluczykiem w kieszeni) wcisnac na 2s przycisk przy gniezdzie ladowania - albo zamknac samochod i go otworzyc - wtedy przestaje ladowac i rygiel puszcza kabel
w moim przypadku DC. Ale jak podjadę pod ładowarkę, to przetestuje DC i AC.