Faktycznie mega, znowu zmiana UI zamiast działających i oczekiwanych funkcjonalności.To byłby faktycznie mega update, jakby wrzucili widok, jak w Cybertrucku na wszystkie pojazdy![]()
Zrobili duże zmiany pod maską dot. wsparcia dla Cybertruck (m.in. architektura niskiego napięcia 48V, wysokiego 800V), podejrzewam że to mocno ich zajęło i dopiero teraz mogą wrócić do bebechów dla pozostałych.Faktycznie mega, znowu zmiana UI zamiast działających i oczekiwanych funkcjonalności.
Ja to rozumiem ale to się tworzy nowe dedykowane zespoły do nowego produktu bo przecież SEXY nadal są normalnie produkowane w dużej ilości i powinny być wspierane i rozwijane. Bardziej jestem zawiedziony tymi matriksami, trzy lata właśnie mijają jak wrzucili nowe światła do samochodu. Rozumiem, że legislacja w US nie pozwalała ale od 1,5 roku już można więc niech się w końcu określą - niech napiszą damy albo nie damy albo damy tylko np nowym. Wtedy sprawa jasna i koniec tematu. Jakbym nie miał tych świateł w skrzypiącym tanim Oplu to bym pewnie teraz nie narzekał ale to się naprawdę da zrobićZrobili duże zmiany pod maską dot. wsparcia dla Cybertruck (m.in. architektura niskiego napięcia 48V, wysokiego 800V), podejrzewam że to mocno ich zajęło i dopiero teraz mogą wrócić do bebechów dla pozostałych.
Nigdy nie pisali, że dadzą Matrixy, nic mi o tym nie wiadomo - te matrixy to głównie spekulacje po tym jak pokazali że hardware jest i można pisać "TESLA" na ścianie. Cholera wie czy nie ma tu jakiegoś drugiego dna poza tymi regulacjami w US - np. coś jak z widokiem 360, gdzie jest jakiś patent i nie można po prostu tak sobie samemu zrobić widoku 360 (co notabene pokazuje jak idiotyczny jest system patentowy - https://patents.google.com/patent/US6333759B1/en , zamiast pisać soft bardziej opłaca się pisać patenty - mniej wysiłku i profit większy ).Ja to rozumiem ale to się tworzy nowe dedykowane zespoły do nowego produktu bo przecież SEXY nadal są normalnie produkowane w dużej ilości i powinny być wspierane i rozwijane. Bardziej jestem zawiedziony tymi matriksami, trzy lata właśnie mijają jak wrzucili nowe światła do samochodu. Rozumiem, że legislacja w US nie pozwalała ale od 1,5 roku już można więc niech się w końcu określą - niech napiszą damy albo nie damy albo damy tylko np nowym. Wtedy sprawa jasna i koniec tematu. Jakbym nie miał tych świateł w skrzypiącym tanim Oplu to bym pewnie teraz nie narzekał ale to się naprawdę da zrobić.
Ja wiem, że nigdy nie pisali i nie obiecywali ale mogliby uciąć spekulacje mówiąc nie damy bo patenty albo nie damy bo musiałaby być osobna homologacja i taką odpowiedź rozumiem.Nigdy nie pisali, że dadzą Matrixy, nic mi o tym nie wiadomo - te matrixy to głównie spekulacje po tym jak pokazali że hardware jest i można pisać "TESLA" na ścianie. Cholera wie czy nie ma tu jakiegoś drugiego dna poza tymi regulacjami w US - np. coś jak z widokiem 360, gdzie jest jakiś patent i nie można po prostu tak sobie samemu zrobić widoku 360 (co notabene pokazuje jak idiotyczny jest system patentowy - https://patents.google.com/patent/US6333759B1/en , zamiast pisać soft bardziej opłaca się pisać patenty - mniej wysiłku i profit większy ).
Co do Opla - jako pierwsi wprowadzili na szeroki rynek w Insignii zajebiste światła adaptacyjne, działało to mega, nawet w późniejszym BMW nie miałem tak zajebistych świateł jak w Insignii.
Jeśli utną spekulacja to ilość wpisów nt. Tesli spadnie, a tu chodzi o to aby pisano, źle, dobrze, obojętnie jak. Jeśli istniejesz w mediach, to reklama sama się kręci.Ja wiem, że nigdy nie pisali i nie obiecywali ale mogliby uciąć spekulacje mówiąc nie damy bo patenty albo nie damy bo musiałaby być osobna homologacja i taką odpowiedź rozumiem.
Albo po prostu ciągle są jacyś inżynierzy którzy mają nadzieję że będą mogli to zrobić, jak to się mówi nadzieja umiera ostatnia ;-)Jeśli utną spekulacja to ilość wpisów nt. Tesli spadnie, a tu chodzi o to aby pisano, źle, dobrze, obojętnie jak. Jeśli istniejesz w mediach, to reklama sama się kręci.