Holiday Update - spekukacje

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
a to jaki masz model, że sie tak grzeje?
Też zauważyłem, że grzeją się bardzo mocno. W moim przypadku testowałem na różnych iPhone: SE2, 11 Pro, 12 i 13. Wszystkie po chwili wyświetlają komunikat, że ładowanie przerwane ze względu na zbyt wysoką temperaturę. I to bez ich używania do map, czy innego streamingu.

elektryk

Pionier e-mobilności
Też zauważyłem, że grzeją się bardzo mocno. W moim przypadku testowałem na różnych iPhone: SE2, 11 Pro, 12 i 13. Wszystkie po chwili wyświetlają komunikat, że ładowanie przerwane ze względu na zbyt wysoką temperaturę. I to bez ich używania do map, czy innego streamingu.
Z tym przegrzewaniem iPhone jest coś na rzeczy:

W Google Pixel nie zauważyłem przegrzewania, ale ewidentnie widać że czasami szybkość ładowania jest wolniejsza niż zwykle, może właśnie żeby zapobieć przegrzaniu.

Michal

Moderator
Jak na pixelu 5 chodzi yanosik z włączonym ekranem, to ładowanie praktycznie nie działa.

wiktor

Posiadacz elektryka

ja mam 14 ciekawe jak to bedzie, może to kwestia na czym to leży. tam jest materiał, prawda?

Michal

Moderator
Jest materiał. U mnie najbardziej pomaga wyłączenie ekranu i wtedy nawet trochę się ładuje. Zdjęcie obudowy też pomaga.
Bez tych zabiegów stan baterii mniej więcej się utrzymuje.
Przy czym przy włączonym Google Maps i yanosiku w poprzednim aucie telefon nawet na kablu nie bardzo chciał się ładować, chyba, że go wsadziłem w otwór wentylacji przy włączonym AC :p

Norbert

Posiadacz elektryka
Czasami mi się potrafi iPhone nagrzać na tyle, że mam info, że naładuje się jak się schłodzi (szczególnie jak leci coś z niego po bluetooth np. podcast itp.) Czasem nie potrzeba ładować więc fajnie byłoby mieć możliwość zarządzić tym. Ale temat był dawno i ostatnio nie kojarzę, żeby ktoś do niego wracał więc może temat umarł :)
Nie masz możliwości ograniczyć poziomu naładowania w telefonie ?