Holiday Update - spekukacje

daniel

Señor Meme Officer
Niestety chyba zapomniał, że systemy wspomagania zaczynajac od czujników ultradźwiękowych, poprzez radary na lidarach kończąc, były wprowadzana dlatego, człowiek jednak wzrokiem nie zawsze jest w stanie ogarnąć…
Tu się akurat nie zgodzę. Jeszcze do niedawna rozpoznawanie obiektów na obrazie było w powijakach. O wiele łatwiej było wrzucić czujnik.

daniel

Señor Meme Officer
Podobno mają pojawić się fotoradary. Ciekawe w jakich krajach dadzą ostrzeganie o pomiarze prędkości i czy baza fotoradarów będzie rozwijana przez społeczność.
Tam gdzie Waze, myślę. Pewnie stamtąd biorą.

daniel

Señor Meme Officer
Kurde faja. Mam też i ja, ale za Chiny nie mogę uruchomić pokazu z USB.
Mam katalog LightShow obok Teslacam i w nim pliki fseq+wav lub MP3. Nawet wielkość literki dałem, wielkie L i S.
Nawet jeden nazwałem konkretnie lightshow.fseq, ale nie mogę nic uruchomić z USB. Zero, null, nada.
Restart nie pomaga również.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Mój robot sprzątający skutecznie i szybko mapuje sobie świat rzeczywisty do cyfrowego. Może Tesla tam powinna szukać inspiracji 🤣 Słabo, słabo, żeby nie powiedzieć żenująco 😵‍💫
Mój też, ale.to żenujące porównanie, bo nie robi tego na podstawie kamer. No i taki odkurzacz nie ma ani jednego miejsca dla pasażera ludzkich rozmiarów.;)

dawidgora

Posiadacz elektryka
Pojeździłem dzisiaj trochę i potestowałem tą nową wizualizację parkowania. Muszę przyznać, że działa to dobrze, na pewno lepiej niż poprzednia wersja. U mnie nie zaobserwowałem żadnego opóźnienia, o którym ktoś wspominał kilka postów wyżej.

Michal

Moderator
Tam gdzie Waze, myślę. Pewnie stamtąd biorą.
Ktoś na X porównywał z Waze i były inne wyniki - musi być inna baza.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mój też, ale.to żenujące porównanie, bo nie robi tego na podstawie kamer. No i taki odkurzacz nie ma ani jednego miejsca dla pasażera ludzkich rozmiarów.;)
Moj odkurzacz ma kamerę i ostatnio piłeczkę wziął za g. wno, tak niestety działa ocenianie na podstawie jednego zmysłu.
Do tego dochodzi ważna rzecz w postrzeganiu i ocenie
Im dana metoda jest bardziej czuła tym mniej specyficzna.
Z mojego podwórka najbardziej specyficzną metodą wykrywania ciąży jest PORÓD niestety nie jest to raczej czuła metoda .
Czyli z daleka widzimy, że idzie np Ciotka a jak podejdzie to okazuje się obcą kobietą.

Tym samym same kamery wg mnie to jak widać i to od kilku lat jest za mało.

I jeszcze jedno praca samego mózgu /komputera. Wielu skazano z powodu zeznań naocznego świadka.
A wbrew pozorom, nie zawsze to co on widział, to właściwie rozpoznał.
Jak mój odkurzacz gówno.

(czułość /specyficznosć plus analiza /uczenie/ pamięć/.. itp)
:)