Telepanie

Pawilon

Zadomawiam się
Co u was telepie jak jedziecie po np kostce brukowej? Mi telepie coś po prawej w okolicy pasa pasażera, oraz coś z tyłu fotela kierowcy ( pewnie ta kieszeń w niej). Macie tak?

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
jak jedziecie po np kostce brukowej? Mi telepie coś po prawej w okolicy pasa pasażera, oraz coś z tyłu fotela kierowcy ( pewnie ta kieszeń w niej). Macie tak?
Nie

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
U mnie na kostce słychać delikatny rezonans plastików z okolicy połączenia soundBar’a z deską rozdzielczą 😉

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
U mnie na kostce słychać delikatny rezonans plastików z okolicy połączenia soundBar’a z deską rozdzielczą 😉
Okazało się że to nie to miejsce 😉 rezonowała ładowarka indukcyjna - technik dokręcił, podkleiliśmy to dodatkowo filcem i ciszaaaaa 🥰

Last edited:

wyrkos

Zadomawiam się
Hej. Wersja Standard Range. Występuje to u was? Maskownice głośników mają luz i hałasują na kostce brukowej i innych nierównościach. Zgłaszaliście na serwis? Może ktoś sam ogarnął?

Attachments

• IMG_7621.MP4
    5,1 MB · Liczba wyświetleń: 2

inter

Pionier e-mobilności
Hej. Wersja Standard Range. Występuje to u was? Maskownice głośników mają luz i hałasują na kostce brukowej i innych nierównościach. Zgłaszaliście na serwis? Może ktoś sam ogarnął?
Naprawdę macie takie problemy? Przy LR, nie ma tej maskownicy jest SUB. Ja nie słyszę, bo to jest za grodzią.
Wystarczy pstryknąc silikonem od dołu, aby maskownica przykleiła się to obudowy metalowej.
U mnie jedynie pierdoły wrzucone do schowka, hałasują jak mocniej przyspieszam ;)

Jeffero

Zadomawiam się
U mnie w LR gdzieś plastiki za kierownicą, jakby blisko przedniej szyby, zaczęły po 1 tys km szczypiec ostro na wybojach, potem już też na idealnie gładkiej drodze. Akurat jechałem do serwisu z wibracjami przy wyższych prędkościach, potwierdzili mi że faktycznie plastiki skrzypią, ale mieli za mało czasu żeby coś z tym zrobić. Jednak po kolejnych 100km się jakoś ułożyło i już prawie wcale nie trzeszczy. Ale może to normalne "układanie" się plastików w nowym aucie, wcześniej jeździłem autami 10+ letnimi.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Stawiam że to nie maskownice ale laminat na podszybiu. On przy szybie nie jest przyczepione i leży swobodnie więc może klekotać. Maskownice są wykonane z materiału który nie ma prawa klekotać.