Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
Kijanka to już nie taki plastik fantastic - jakość wykonania naprawdę dobra.
Nie wiem dlaczego bronisz Tesli w tym aspekcie? Robią naprawdę dobrą robotę na rynku automotive ale takie numery że zmianą dostawy to spora rysa w wiarygodności. Trzeba to punktować
Takie numery nie tylko w Polsce, często jest też tak w Niemczech.

ypl

Pionier e-mobilności
Nie wiem dlaczego bronisz Tesli w tym aspekcie? Robią naprawdę dobrą robotę na rynku automotive ale takie numery że zmianą dostawy to spora rysa w wiarygodności. Trzeba to punktować
Tak, trzeba to punktować, ale ja jestem za maksymalną optymalizacją kosztów. Nawet gdybym miał następną teslę odbierać na drugim końcu Polski, to bardziej będzie mnie cieszyć niska cena i bogate wyposażenie.

bte

Zadomawiam się
Ja bez żadnego trybu.

Czy ktoś może wskazać regulamin, na który się powołują? Bo mnie z nimi wiąże umowa rezerwacji a tam ani słowa na temat zmiany punktu odbioru. Nie ma też słowa o wyborze tego punktu i zobowiązaniu Tesli do honorowania tej preferencji użytkownika, ale w takim razie niech zaktualizują umowę ewentualnie w momencie wyboru punktu wyświetlą komunikat w rodzaju „hej, wybrałeś punkt odbioru, ale możemy go zmienić w każdym momencie i w sumie nie wiemy po co dajemy Ci wybór”.

kubatar

Pionier e-mobilności
Tu nie chodzi o jazdę na drugi koniec Polski bo jeśli zamawiazz i jesteś tego świadomy. Tu chodzi o to że zamawiasz z odbiorem w Warszawie, płacisz, rejestrujesz a musisz odebrać w Katowicach. Tu jest problem

Pedr

Pionier e-mobilności
Nie ma wątpliwości, że takie zagrania ze zmianą miejsca odbioru są mega słabe. Nie mają prawie konkurencji w tych cenach więc mogą sobie na wiele pozwolić. Co stoi na przeszkodzie aby w momencie zamówienia dać wybór - chcesz szybko to pojedź do Katowic, a jak wolisz w Warszawie, to poczekaj na dostawę? Nie wiedzą co mają na miejscu?

wiktor

Posiadacz elektryka

siedziałem w e Kijance i słabo to wygląda sam plastik, który podkreślają jest ekologiczny. Nie polecam, jeszcze cały pulpit jest w takich białych ciapkach. No nieładnie jak za auto za ponad 250k

wiktor

Posiadacz elektryka
No nie wiem czy zmiana miejsca odbioru auta o 300 km to pierdoła. Jak ktoś ma dzieci, pracę to może być wyzwaniem taka nagła zmiana. Kasa wpłacona i jesteś zakładnikiem decyzji Tesli. Słabo to wygląda.

Masz to samo od kilku lat i pewnie to się nie zmieni dopóki co nie będzie stałych salonów, ale jak napisał @ypl przy takim koszcie takie auto, wkurzyłbym się nie aż tak jak tutaj często ludzie narzekają.

JED 3City

Fachowiec
siedziałem w e Kijance i słabo to wygląda sam plastik, który podkreślają jest ekologiczny. Nie polecam, jeszcze cały pulpit jest w takich białych ciapkach. No nieładnie jak za auto za ponad 250k
Mam wrazenie, ze siedziales i widziales to, co widziec chciales.

wiktor

Posiadacz elektryka
Mam wrazenie, ze siedziales i widziales to, co widziec chciales.

Nie dziwi mnie Twoja odpowiedź po tym jak zareagowałeś na moje poprzednie posty jako (Angry). Siedziałem w jako pierwszym samochodzie (Kia), poza tym jeździłem wszystkimi E samochodami i nie chciałem kupować Tesli (bo myślałem jeszcze wtedy, że jest najdroższa), ale po prostu ilość lakierowanych powierzchni, które szybko się porysują i ilość plastiku mnie od kijanki skutecznie odepchnęła. A np. Volvo miało poukrywane rzeczy na których przyoszczędzili ;)

wiktor

Posiadacz elektryka
A kolega mi powiedział, musisz wiedzieć jedną rzecz przed zakupem Tesli: "Dostaniesz samochód a cała tesla będzie miała Ciebie w dupie", ale i tak kupiłem bo byłem na to gotowy. Zrobiłem wywiad, popytałem, poczytałem - nie kupowałem kota w worku.

A żeby nie było różowo, nie byłem gotowy na 1 rzecz: na pompę ciepła zimą, która poniżej -1 działa jak turbina odrzutowca.