Czy dalej mają plac w Bytomiu, i z niego rozsyłaja samochody do salonów?Ja bym nie traktował tego w formie narzekania a informacji dla przyszłych kupujących czego się spodziewać. Ja niestety nie znalazłem takiej informacji wcześniej. Czy by miało to wpływ na zakup - pewnie nie. Ale napewno zaoszczędziłbym sobie trochę nerwów, i szybkiego załatwiania czasu na odbiór.
W moim przypadku kosztowało mnie to tyle sam dojazd do Ząbek, ale przede wszystkim czas i stracony cały dzień, w którym ponosiłem koszty większe niż zapewne Tesla przy transporcie do zadeklarowanego miejsca.
Druga sprawa o której też nie wiedziałem - przy odbiorze jest czas 24h na zgłoszenie ewentualnych wad produkcyjnych, ale jest też dodatkowy limit 100km który w przypadku odbioru z Katowic u mnie nie miałby zastosowania. Przy odbiorze z Ząbek wszystkie czynności musiałem wykonać na miejscu, przy odbiorze z Katowic nie miałbym tego problemu i na spokojnie pewne rzeczy mógłbym wykonać w ciągu 24h.
Trzecia sprawa to nie tyle że obsługa ma Cię w 4 literach, ale że przekazuje ci nieprawdziwe informacje - jeżeli w poniedziałek samochód jest na placu w Bytomiu a we wtorek jest w Ząbkach , to już wiesz że nie ma sensu nic z nimi ustalać bo osoba jest nierzetelna
W każdym razie - odbiór poszedł dobrze, na deszczu przez godzinę sprawdzałem auto w takich warunkach, ale nic nie znalazłem i póki co jeszcze są różowe okulary i auto śmiga. Na plus dostałem auto naładowane w 80%, bon na 150km wiec przynajmniej dojechałem za darmo do domu.
Nie weryfikowałem. Taką dostałem informację.Czy dalej mają plac w Bytomiu, i z niego rozsyłaja samochody do salonów?
Podobno właśnie już nieCzy dalej mają plac w Bytomiu, i z niego rozsyłaja samochody do salonów?
Pierwsze słyszę. Jeszcze się upewniałem, że mam 24h na zgłoszenie usterek bo już było ciemno i dość późno przez te cyrki z przekładaniem terminu. A pracownik salonu przytaknął na to, choć wiedział, że zaraz jadę do Poznania więc raczej dalej niż 100km.Druga sprawa o której też nie wiedziałem - przy odbiorze jest czas 24h na zgłoszenie ewentualnych wad produkcyjnych, ale jest też dodatkowy limit 100km który w przypadku odbioru z Katowic u mnie nie miałby zastosowania. Przy odbiorze z Ząbek wszystkie czynności musiałem wykonać na miejscu, przy odbiorze z Katowic nie miałbym tego problemu i na spokojnie pewne rzeczy mógłbym wykonać w ciągu 24h.
Właśnie też chciałbym wiedzieć z czego to wynika? Na stronie Tesli ani w umowie rezerwacji nie widzę słowa na ten temat, nawet tych 24h.Pierwsze słyszę. Jeszcze się upewniałem, że mam 24h na zgłoszenie usterek bo już było ciemno i dość późno przez te cyrki z przekładaniem terminu. A pracownik salonu przytaknął na to, choć wiedział, że zaraz jadę do Poznania więc raczej dalej niż 100km.Całe szczęście, że wszystko było OK.
A o jakich rabatach tu mówimy? Na TM3 HL nie ma żadnych rabatów.Panowie, fajnie się czyta, kupiliście auta ze stocku w super cenach, ktoś słabo ogarnął i z uwagi na rabaty nie mają już budżetu na lawetę, ale jak ktoś tu ładnie napisał jego dzień pracy jest więcej warty niż koszt tej lawety do Katowic czy pod dom, i że dziwi się, że tesla mu tej lawety nie wysłała, a ja się dziwię, że sam sobie nie ogarnął tej lawety we własnym zakresie z tego bardzo dużego rabatu jaki dostał.