Siostra Irena
Posiadacz elektryka
Zeszło w nocy … ale po kilku parkowaniach,
na podjeździe - starszy system wydawał mi się czytelniejszy 😉
Tylko jak wrzucisz ręczny lub jeżeli przed autem będzie przeszkoda bliżej niż chyba 1 lub 1.5 m z moich obserwacjiWiecie czy ten tryb parkowania nowy da się włączyć ręcznie, czy odpala się tylko kiedy tesla stwierdzi, że parkujemy?
mi sie czasami tryb parkowania (stary) odpala gdy jadę w korku. tzn wymaganiem jest prędkość 7km/h lub mniej, ale czasami na ulicy wyłapuje miejsca parkingowe i przechodzi na widok z góry więc zgaduje że z nowym widokiem będzie podobnieTylko jak wrzucisz ręczny lub jeżeli przed autem będzie przeszkoda bliżej niż chyba 1 lub 1.5 m z moich obserwacji
Zeszło w nocy … ale po kilku parkowaniach,
Jak dla mnie ma się ten system ciągle nijak do kamer 360 stopni konkurencji. Jest mało czytelny. Nie rozumiem zachwytów w internecie.
Najbardziej cieszy się mój młodszy syn że ma gry na ekranie z tyłu.
kiedyś tesla czujnikami wykrywała szpary między dwoma płaszyznami i tam się wciskała parkując tak że miałem potem problem wyjechać. teraz chyba próbuje wykrywać linie i działa to .... różnie ale za to potrafi zaparkować na pustym parkingu czego wcześniej nie robiła bo potrzebowała auta albo ściany obokMnie wkurza te ok 6 km/h bo to, sztuka tak jechać.
I druga sprawa jest gorzej bo musi mieć linie a te czasem są " umowne" z innego koloru polbruku.
3cia rzecz nie dojeżdża do końca tyłem bo krawężnik lub linia to ogranicza za wcześnie.
I chyba 3 lata temu i summon i parkowanie było lepsze,
Szybciej na pewno proponował miejsca. No i czasem było to np na trawniku między drzewami.
Ale nie jest to super cecha Tesli, ujdzie lecz...... G warta w większości.
Zdaje ci sięJakby logika działania wycieraczek była poprawiona? Czy mi się zdaję?