Holiday Update

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Zeszło w nocy … ale po kilku parkowaniach,
na podjeździe - starszy system wydawał mi się czytelniejszy 😉

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Wiecie czy ten tryb parkowania nowy da się włączyć ręcznie, czy odpala się tylko kiedy tesla stwierdzi, że parkujemy?
Tylko jak wrzucisz ręczny lub jeżeli przed autem będzie przeszkoda bliżej niż chyba 1 lub 1.5 m z moich obserwacji

danielm

Pionier e-mobilności
Tylko jak wrzucisz ręczny lub jeżeli przed autem będzie przeszkoda bliżej niż chyba 1 lub 1.5 m z moich obserwacji
mi sie czasami tryb parkowania (stary) odpala gdy jadę w korku. tzn wymaganiem jest prędkość 7km/h lub mniej, ale czasami na ulicy wyłapuje miejsca parkingowe i przechodzi na widok z góry więc zgaduje że z nowym widokiem będzie podobnie

danielm

Pionier e-mobilności
a ja nie rozumiem zachwytów nad systemem 360 konkurencji. czesto to malutki ekranik o rozdzielczości ziemniaka z kamerami tak przekłamującymi obraz by stworzyć spójną całość że nic w tym nie widać
Jak dla mnie ma się ten system ciągle nijak do kamer 360 stopni konkurencji. Jest mało czytelny. Nie rozumiem zachwytów w internecie.

Najbardziej cieszy się mój młodszy syn że ma gry na ekranie z tyłu.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie wkurza te ok 6 km/h bo to, sztuka tak jechać.
I druga sprawa jest gorzej bo musi mieć linie a te czasem są " umowne" z innego koloru polbruku.

3cia rzecz nie dojeżdża do końca tyłem bo krawężnik lub linia to ogranicza za wcześnie.
I chyba 3 lata temu i summon i parkowanie było lepsze,
Szybciej na pewno proponował miejsca. No i czasem było to np na trawniku między drzewami.
Ale nie jest to super cecha Tesli, ujdzie lecz...... G warta w większości.

danielm

Pionier e-mobilności
Mnie wkurza te ok 6 km/h bo to, sztuka tak jechać.
I druga sprawa jest gorzej bo musi mieć linie a te czasem są " umowne" z innego koloru polbruku.

3cia rzecz nie dojeżdża do końca tyłem bo krawężnik lub linia to ogranicza za wcześnie.
I chyba 3 lata temu i summon i parkowanie było lepsze,
Szybciej na pewno proponował miejsca. No i czasem było to np na trawniku między drzewami.
Ale nie jest to super cecha Tesli, ujdzie lecz...... G warta w większości.
kiedyś tesla czujnikami wykrywała szpary między dwoma płaszyznami i tam się wciskała parkując tak że miałem potem problem wyjechać. teraz chyba próbuje wykrywać linie i działa to .... różnie ale za to potrafi zaparkować na pustym parkingu czego wcześniej nie robiła bo potrzebowała auta albo ściany obok

Bronek

Pionier e-mobilności
Faktycznie parkuje na pustym, ale testując 2 dni temu na takim 100% pustym, długo myślała a było kilkanaście miejsc w rzędzie . Wybrała dla niepełnosprawnych.
W kamerach 360 widać gdzie samochód zaparkuje a w niektórych autach można korygować ostateczną pozycje i do tego czasem widać poszczególne etapy.
Co to daje? Ano to że wiadomo, czy nie będzie błędu.
Pseudo obrazy Tesli z czujnoikami nic nie mówią bo to piktogramy, a te 3D w Teslą vision też kiepsko, bo to nie jest jednak Real. Szkoda.

UseYbrain

Posiadacz elektryka