Gdzie jest filtr kabinowy w TM3H?

ggrz

Zadomawiam się
Pojechałem na myjnię, zagadał mnie znajomy, nie włączyłem trybu myjni i podejrzewam, że zalało mi filtr kabinowy, ponieważ następnego dnia zaczął się roznosić po kabinie zapach stęchlizny. W związku z tym, że mam jeszcze w zapasie filtr do Y/3, to chciałem sobie go wymienić, ale po zanurkowaniu pod schowek okazało się, że nie ma tam żadnych śrub. A i boczek tunelu środkowego też nie chce się wyhaczyć z zaczepów.
Czy filtr kabinowy w 3HL jest w tym samym miejscu co w starej 3?

inter

Pionier e-mobilności
Instrukcja strona 217.

inter

Pionier e-mobilności
Pojechałem na myjnię, zagadał mnie znajomy, nie włączyłem trybu myjni i podejrzewam, że zalało mi filtr kabinowy, ponieważ następnego dnia zaczął się roznosić po kabinie zapach stęchlizny. W związku z tym, że mam jeszcze w zapasie filtr do Y/3, to chciałem sobie go wymienić, ale po zanurkowaniu pod schowek okazało się, że nie ma tam żadnych śrub. A i boczek tunelu środkowego też nie chce się wyhaczyć z zaczepów.
Czy filtr kabinowy w 3HL jest w tym samym miejscu co w starej 3?
Stęchlizana nie jest z filtra, tylko z wymiennika trzeba osuszyć. Nie ma możliwości aby się filtr zalał, miał byś mokro w kabinie u pasażera. Ile miesięcy ma auto?

ggrz

Zadomawiam się
Problem w tym, że nie widzę tam żadnych klipsów, które przedstawiają na video, a plastiki pod schowkiem nie chcą zejść siłą.
Z tym wymiennikiem może racja. Auto ma miesiąc.

inter

Pionier e-mobilności

ggrz

Zadomawiam się
Masz jakąś wiedzę w którym miejscu wsadzić te łyżki? Zacząć od tyłu, czy od przodu?

Zrzut ekranu 2023-12-28 210151.png

inter

Pionier e-mobilności
Nie ma znaczenia, trzeba tylko delikatnie, aby zatrzaski puściły. Ale po miesiącu to filtry są spoko.

Jogur

Posiadacz elektryka
Problem w tym, że nie widzę tam żadnych klipsów, które przedstawiają na video, a plastiki pod schowkiem nie chcą zejść siłą.
Z tym wymiennikiem może racja. Auto ma miesiąc.
Za mała siła ;)

Synu w swojej 3-ce sam sobie poradził, dałem mu łyżkę i taką packę drewnianą zbędną z kuchni i bez strat zadziałał (model 2022)