Przegląd w nowej Niro - koszty, zakres, czas oczekiwania.

pbr

Posiadacz elektryka
Witajcie,

30 000km na liczniku zbliża się nieubłagalnie w związku z tym mam pytanei do tych co może już to przeszli, dajcie proszę znać ile Was kosztował pierwszy przegląd, gdzie robiliście, jaki był zakres i czy były jakieś problemy np. z czasem oczekiwania na przegląd?

Pozdrawiam
Piotrek

pbr

Posiadacz elektryka
Hej, dostałem pierwsze propozycje ceny przeglądu mojego Niro EV i za 2 godziny roboty chcą 1800zł za inspekcję pojazdu, badanie testem diagnostycznym i wgranie aktualizacji... czyli jak dla mnie za nic bo wszystko zrobi komputer a w 2h to za bardzo oni nigdzie nie zajrzą....

Szczerze to dla mnie obala mit taniego używania elektryka bo w moim drugim spalinowym za dwa przeglądy w sumie zapłaciłem mniej a tam rzeczywiście coś robili (filtry, olej, itd.) dajcie znać jak to jest u Was.

mako

Zadomawiam się
Hej, dostałem pierwsze propozycje ceny przeglądu mojego Niro EV i za 2 godziny roboty chcą 1800zł za inspekcję pojazdu, badanie testem diagnostycznym i wgranie aktualizacji... czyli jak dla mnie za nic bo wszystko zrobi komputer a w 2h to za bardzo oni nigdzie nie zajrzą....

Szczerze to dla mnie obala mit taniego używania elektryka bo w moim drugim spalinowym za dwa przeglądy w sumie zapłaciłem mniej a tam rzeczywiście coś robili (filtry, olej, itd.) dajcie znać jak to jest u Was.
Proponuje obdzwonić kilku dealerów. Tam gdzie kupiłem samochód zaproponowali pierwszy serwis za 1800, u innego 1400, a najtaniej znalazłem za 1300 z groszem.
Zamierzałem kupić pakiet serwisowy, ale w tym momencie nie ma sensu.

PiotrS

Posiadacz elektryka
A czy nie jest tak, że gwarancja jest zachowana, nawet gdy auto jest serwisowane w serwisie niezależnym?
Tak mi się wydaje, że przepisy tak mówią, ale pewien nie jestem.

Mam w tym tygodniu 3ci serwis w Warszawie i powiedzieli mi między 800 a 1000 zł.

Tylko, że u mnie minęły już 2 lata i nie jestem pewien, czy ASO ma jakikolwiek sens.

vwir

Pionier e-mobilności
A okresowe przeglądy w ASO nie są przypadkiem wymagane żeby utrzymać gwarancję na baterię i perforację nadwozia?

mako

Zadomawiam się
Proponuje obdzwonić kilku dealerów. Tam gdzie kupiłem samochód zaproponowali pierwszy serwis za 1800, u innego 1400, a najtaniej znalazłem za 1300 z groszem.
Zamierzałem kupić pakiet serwisowy, ale w tym momencie nie ma sensu.
Jeszcze jeden telefon wykonałem i cena to ok. 1200 pln, ale to już ok 100km od miejsca zamieszkania więc wolę trochę dopłacić i zyskać z 2h.
Może nowe marki wymuszą jakieś zmiany w tym temacie. Słyszałem że w MG4 serwisy są za free, chyba że akurat wymagana jest jakaś wymiana.

Olecki

Pionier e-mobilności
W Volvo przeglądy w czasie gwarancji są za darmo razem z materiałami jeśli jest coś do wymiany. Szczerze mówiąc te wspomniane 1800 to drożej niż w Volvo pierwszy przegląd ICE z wymianą oleju. Może nawet drugi przegląd (duży) za tyle dało by się zrobić.
Licząc ze 150 za kabinówkę i 100 za płyn hamulcowy to liczą sobie w tym serwie jakieś 1650 za robociznę, takich stawek za godzinkę pracy to pewnie Bentley czy podobne marki by się nie powstydziły...