Przegląd w nowej Niro - koszty, zakres, czas oczekiwania.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ok może i inne budy, ale podzespoły typu silnik ibateria identyczne.
Nie bardzo właśnie.
Oczywiście zakres roboty nadal żaden, ale zakres wpływów do ASO przy dwukrotnie rzadszych przeglądach nie może byc dwa razy niższy.
Za pierwszy "mały" przegląd zapłaciłem tylko 315 PLN, a drugi "duży" 800 PLN. To daje łącznie 1115 PLN.
Czyli różnica w sumie niewielka wobec 1200 zł.
Przegląd powinien być porównywalny w różnych serwisach w PL.
Ale nie jest.
Spokojnie może się różnić nawet o 100%.

bchmiel75

Zadomawiam się
A jak z czasami oczekiwania na termin? O ile wcześniej trzeba się umówić?
Chodzi mi konkretnie o Warszawę bądź jej okolice.

U mnie co prawda 19tys na liczniku, ale szybko przybywa od lipca.

Arrczi

Fachowiec

Przyjmij od tygodnia w górę. Lepiej wcześniej zadzwonić i dopytać terminy.

deniro

Zadomawiam się
Też się przygotowuję do 1 przeglądu gwarancyjnego, filtr kabiny zakupiłem, ten "durszlak" z aso kosztuje 130zł. Ja za super wypasiony z filtrem węglowym i polifenolem zapłaciłem 98zł.

Dowiedziałem się że można również zakupić płyn hamulcowy, ktoś z Was kupował ? Jakiś konkretny polecacie ?

pbr

Posiadacz elektryka

Jak dzwoniłem pytać o cenę i terminy to wszyscy mówili że tak dwa tygodnie wcześniej. Jak potem zadzwoniłem już konkretnie się umówić to były terminy z dnia na dzień.

radekmas

Zadomawiam się
Też się przygotowuję do 1 przeglądu gwarancyjnego, filtr kabiny zakupiłem, ten "durszlak" z aso kosztuje 130zł. Ja za super wypasiony z filtrem węglowym i polifenolem zapłaciłem 98zł.

Dowiedziałem się że można również zakupić płyn hamulcowy, ktoś z Was kupował ? Jakiś konkretny polecacie ?
poproszę o link do tego filtra

kiki111

Fachowiec
Byłem na pierwszym przeglądzie Niro. Zapłaciłem 1350 brutto. Stawka za rbg 309zł netto. W zakresie czynności wymiana płynu hamulcowego, przegląd i czyszczenie elementów układu hamulcowego, dezynfekcja klimatyzacji (filtr kabinowy miałem swój), mycie, odkurzanie i to tyle.

pbr

Posiadacz elektryka
Byłem na pierwszym przeglądzie Niro. Zapłaciłem 1350 brutto. Stawka za rbg 309zł netto. W zakresie czynności wymiana płynu hamulcowego, przegląd i czyszczenie elementów układu hamulcowego, dezynfekcja klimatyzacji (filtr kabinowy miałem swój), mycie, odkurzanie i to tyle.
a ule kosztował cię filtr (tak by oszacować koszt całościowy)

kiki111

Fachowiec
MANFP23024 FILTR KABINY WEGLOWY Z POLIFENOLEM dokładnie 103,66 brutto.
W Kii chwalili się że też takie mają ale nie pytałem o cenę. Gdy się umawiałem na przegląd prognozowali 1600 za całość.