PowerDot zbuduje 600 stacji ładowania na parkingach Biedronki

Kuba

Zadomawiam się

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Power dot fajnie, ale Ja bym sobie życzył więcej SC przy trasach.
Postawienie ładowarki to moment. Potem stoi i czeka na odpalenie. Żenada.

krzyss

Pionier e-mobilności
To jest znacznie mniej niż 3,15 na GW.
W sumie racja, ja place abonament i zawsze zapominam o realnej cenie GW… obie sa od czapy… jezdzenie elektrykiem robi sie coraz drozsze :(

lookash_c

Pionier e-mobilności
Dziala tak jak wiekszosc instytucji.
Jesli w papierach jest balagan to nie odbieraja stacji i tyle.
Jakos sa operatorzy co sobie szybko radza.
Nie w województwie podlaskim...
A co do bidronkowych PowerDOT, Interesuja was stacje za 2,7PLN za 1kWh ?
Przeciez ze stratami ladowania to jest lekko 60zl za 100km.
Jeśli lokalizacja jest ok, to zapłacę te 2,70 pln. Bo zwykle potrzebuję doładować kilkanaście/niskie dziesiąt kWh oraz nie bardzo jest dobra tańsza alternatywa. No i jak wspomniał @KrzysztofFly jest opcja roamingu w GW, z małym abonamentem jest zjadliwie.

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Docelowo ma być standard (przy każdym salonie ma być stacja 170kW i sporo AC) ale w większości dopiero są na etapie budowy lub załatwiania papierkologi.

No właśnie przejeżdżam co kilka dni obok Volvo i chyba od jesieni stoi GW, ale nigdzie nie widoczna, a wiem, że w mieście obok w Volvo działają.

luki

Pionier e-mobilności
Np jedna z ładowarek Equay - od (przynajmniej) kwietnia stała gotowa. Uruchomiona dopiero pod koniec grudnia. Co do cen - wszystko zależy od konkretnej sytuacji, jak często się ktoś musi ładować. Ceny są różne- PowerDot 2.71 (przez EloCity 2,98), Ekoen 1.99, Equay 2.45. Ale to też nie jest takie proste, bo są ładowarki EloCity za 2.34, a ta sama ładowarka w apce Equay za 1.33(+2.83 za sesję).
Jak dla mnie to dobrze, że powstaje sporo ładowarek, bo dostępność, konkurencja, dla klientów same plusy

KrzysztofFly

Moderator
ejjj...
to ty ziomal mojej ladniejszej polowki jestes :)
no jaki ten swiat maly.... XD
No świat jest mały, zbytnio bym się nie zdziwił jakby się okazało, że się z nią znamy ;). Tak wyglądało, że się gdzieś w moich stronach obracałeś, jak wspomniałeś kiedyś w jakimś temacie swoją historię związaną z KFC Chojnice ;).

p0li

Pionier e-mobilności
No świat jest mały, zbytnio bym się nie zdziwił jakby się okazało, że się z nią znamy ;). Tak wyglądało, że się gdzieś w moich stronach obracałeś, jak wspomniałeś kiedyś w jakimś temacie swoją historię związaną z KFC Chojnice ;).
praktycznie co roku bywamy w T., jak jezdzilem chevym na wakacje to zawsze przeglad na czarnej drodze, odwiedzamy groby tesciow na swieckiej,
za ich zycia przed emigracja tesciowie mieszkali na kosciuszki a potem w rudzkim moscie
a w kosciele na swieckiej w 1996 bralismy slub
takie tam historie ;)

KrzysztofFly

Moderator
praktycznie co roku bywamy w T., jak jezdzilem chevym na wakacje to zawsze przeglad na czarnej drodze, odwiedzamy groby tesciow na swieckiej,
za ich zycia przed emigracja tesciowie mieszkali na kosciuszki a potem w rudzkim moscie
a w kosciele na swieckiej w 1996 bralismy slub
takie tam historie ;)
No ja kupę lat mieszkałem na LOP-ie, dwie ulice dalej od Kościuszki ;). A ślub też miałem w 1996 ;) ale w Lubiewie. Jak odbierałem Teslę w lutym, to w Ząbkach była obsługa polskojęzyczna ściągnięta z głównie z Niemiec, rodzice dziewczyny która mi wydawała samochód pochodzili z Chojnic, a chłopak który mi sprzedawał Wall Connector miał dziadków z Tucholi ;).

Michal

Moderator
Przy "biedronce" w UDT jest obecnie z tego co widzę 55 stacji ładowania.
Tu jest lista: https://ev.warszawa.pl/?name=biedronka
Te 109 ma cały Power Dot, a on ma też słupki AC 22 kW w mieście oraz stacje DC przy marketach Intermarche.

Niestety Power Dot nie raportuje stanu ładowarki do UDT, więc nie ma danych o użyciu - można sprawdzić wyrywkowo w plugshare, czy ludzie tam się meldują.
Dodam jeszcze, że obecnie przy lidlach jest 61 stacji ale biedronka dość szybko rośnie i raczej ma większe moce:
1705219131889.png