Odwrotnie - im mniejsza liczba, tym bardziej na zewnątrz wystają. A 2 mm w odsadzeniu jest praktycznie niewyczuwalneCzyli nowe 18 beda 2mm glebiej w nadkolu siedziec ?
Pewnie przez inne kolpaki, ale 2mm to raczej zadna roznica.
Odwrotnie - im mniejsza liczba, tym bardziej na zewnątrz wystają. A 2 mm w odsadzeniu jest praktycznie niewyczuwalneCzyli nowe 18 beda 2mm glebiej w nadkolu siedziec ?
Pewnie przez inne kolpaki, ale 2mm to raczej zadna roznica.
A czy wiadomo czy będą pasować felgi 20' od starej Tesli performance?2 mm różnicy w offsecie jest całkowicie beż znaczenia. To nawet nie nadaje się pod jakikolwiek dystans. Kształt opony wielokrotnie bardziej wpływa.
Ja kupiłem używki (19) ze zdecydowanie większą rozbieżnością parametrów bo ET większe o 7mm a felga 8 a nie 8,5 i jest bardzo dobrze - koło na zimę schowali się minimalnie do środka i nie chlapie po karoserii.
Na marginesie zabawa dystansami w Tesli jest skomplikowana bo tam są szpilki od piasty i sporo by trzeba demontować aby założyć dluzsze
Z przodu było mało miejsca względem rlrmentow zawieszenie. Jeżeli utrzymasz obwód zewnętrzny jak przy 18 i 19 to się zmiesciA czy wiadomo czy będą pasować felgi 20' od starej Tesli performance?
Dziękuję.Z przodu było mało miejsca względem rlrmentow zawieszenie. Jeżeli utrzymasz obwód zewnętrzny jak przy 18 i 19 to się zmiesci
I jeszcze pytanie jak bardzo wymiana felg na takie 20' wpłynie na zasięg? Czy w stosunku do fabrycznych 18' będzie to więcej niż 7-8 proc. w dół?Z przodu było mało miejsca względem rlrmentow zawieszenie. Jeżeli utrzymasz obwód zewnętrzny jak przy 18 i 19 to się zmiesci
Tu masz porównanie robione przeze mnie:I jeszcze pytanie jak bardzo wymiana felg na takie 20' wpłynie na zasięg? Czy w stosunku do fabrycznych 18' będzie to więcej niż 7-8 proc. w dół?