Felgi ze starej Model 3 do Nowej Model 3

ogur83

Zadomawiam się
Pytanie można kupic felgi ze starszej wersji do Highlanda? Bedą pasować?

Peteros

Zadomawiam się
Witam,

ktoś ogarnął drugi komplet kół? Zamówiłem komplet zimowy w tesli, miały być za dwa tygodnie, mija miesiąc i zero kontaktu, pisałem maile do Tesli w tej sprawie, nikt nie raczył odpisać ani oddzwonić, słabe to jak nie wiem. Będzie trzeba ogarnąć coś chyba z rynku wtórnego.

Ktoś założył w końcu coś od poprzedniej wersji albo po prostu kupił zamiennik innej firmy?

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
2 mm różnicy w offsecie jest całkowicie beż znaczenia. To nawet nie nadaje się pod jakikolwiek dystans. Kształt opony wielokrotnie bardziej wpływa.

Ja kupiłem używki (19) ze zdecydowanie większą rozbieżnością parametrów bo ET większe o 7mm a felga 8 a nie 8,5 i jest bardzo dobrze - koło na zimę schowali się minimalnie do środka i nie chlapie po karoserii.

Na marginesie zabawa dystansami w Tesli jest skomplikowana bo tam są szpilki od piasty i sporo by trzeba demontować aby założyć dluzsze

tswiech

Fachowiec
2 mm różnicy w offsecie jest całkowicie beż znaczenia. To nawet nie nadaje się pod jakikolwiek dystans. Kształt opony wielokrotnie bardziej wpływa.

Ja kupiłem używki (19) ze zdecydowanie większą rozbieżnością parametrów bo ET większe o 7mm a felga 8 a nie 8,5 i jest bardzo dobrze - koło na zimę schowali się minimalnie do środka i nie chlapie po karoserii.

Na marginesie zabawa dystansami w Tesli jest skomplikowana bo tam są szpilki od piasty i sporo by trzeba demontować aby założyć dluzsze
A czy wiadomo czy będą pasować felgi 20' od starej Tesli performance?

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
A czy wiadomo czy będą pasować felgi 20' od starej Tesli performance?
Z przodu było mało miejsca względem rlrmentow zawieszenie. Jeżeli utrzymasz obwód zewnętrzny jak przy 18 i 19 to się zmiesci

gim-kg

Pionier e-mobilności
I jeszcze pytanie jak bardzo wymiana felg na takie 20' wpłynie na zasięg? Czy w stosunku do fabrycznych 18' będzie to więcej niż 7-8 proc. w dół?
Tu masz porównanie robione przeze mnie: