Kwestia płatne czy darmowe, ja mam przygotowany na dockerze Teslamate, ale aby aktywować potrzeba API z samochoduCzy ktoś może testował wszystkie trzy rozwiązania (albo przynajmniej dwa spośród nich) i może podzielić się informacją dlaczego zdecydował się na jedno konkretne?
do pliku csv eksportuje który możesz w excelu sobie obrabiać do woliSzczerze mówiąc to kwestie finansowe czy techniczne nie są dla mnie problemem, bardziej interesują mnie możliwości albo import/eksport danych. Tessie z tego co widzę importuje z kilku źródeł, eksport w formacie „surowym”, cokolwiek to jest.
używam tessie od roku, też coś się pogorszyło, wyłączyli opcje związanie z summonem itpNiestety Teslamate już nie spoko. W styczniu Tesla wyłączyło dotychczasowe API. Póki nie resetujesz usługi Teslamate to jeszcze będzie czytać dane, w przeciwnym przypadku nie zautoryzuje się. Zachęcam do przeczytania: https://github.com/teslamate-org/teslamate/issues/3629
Właśnie testuję Tessie która udostępnia własne Api. Dla mnie o tyle ważne że mam TMY zintegrowane z Domoticz i steruję prądem ładowania i poziomem ładowania w zależności od produkcji PV.
Nowe API Tesli nie ma obsługi summona. Musiałbyś używać legacy protokołu.używam tessie od roku, też coś się pogorszyło, wyłączyli opcje związanie z summonem itp
Stawiałem teslamate na synology tydzień temu i wszystko zadziałało poprawnie. Klucz API tylko musiałem swój wygenerować. Od dawna korzystam z Tessie ale chciałem potestować jak to wygląda na Teslamate i sobie porównać.W styczniu Tesla wyłączyło dotychczasowe API. Póki nie resetujesz usługi Teslamate to jeszcze będzie czytać dane, w przeciwnym przypadku nie zautoryzuje się.