Kolejne obniżki !!!

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Paradoksalnie niektorych zżera zazdrość, że ich nie stać na pewien luz i dystans do rzeczy martwych. Nie dotyczy to akurat przypadku niedoszlego kupca, bo dokonał własnego wyboru, a to Jego, wola. Chcieliśmy Mu tylko opisać jak to jest w tej marce. I że to nie jest aż tak dla nas ważne. Dla Dla niego owszem i OK.

Paradoks to np w przypadku @Paradoxa, co lata, po Forum Tesli i cierpi za nas. :)
ale paradoxalnie jest dokładnie odwrotnie niż napisałeś. przecież to wasze oczekiwania jako beta testerów ukształtowały tą markę i teraz chcecie to zaprzepaścić dla zwykłego komfortu? jesteście liderami, wojownikami przyszłości. nie możecie teraz dla własnej wygody rozsiąść się wygodnie w waszych Teslach i niech się dzieje wola najwyższego. walczcie dalej a nie wytrącacie broń innym z ręki....

ELuk

Pionier e-mobilności
Ale bronicie Tesli. Nie słusznie.
Przecież informacje co konkretnie w aucie na pewno gdzieś mają. Gdyby doszło do awarii - wiedzieli by jaki moduł zamówić.
Zwyczajnie brak "dobrej woli". Wynikać to może z niewyedukowania kadry lub odgórnego zakazu udzielania danych z dokładnej specyfikacji. Nie dowiemy się pewnie.

Mimo wszystko proponowanie komuś czegoś innego z tego powodu jest żałosne.
Ja na jego miejscu też bym chciał wiedzieć którą wersję dostanę.
Niby masz rację w tym co piszesz, ale…
Nikt Nikogo nie zmusza do nabycia czegoś co mu nie odpowiada.
Oczekiwanie od produktu, usługi, czegoś czego dostawca nie oferuje, jest nielogiczne. Skoro Tesla nie daje mi czegoś co oczekuję, to po prostu jej nie kupuje.
Teraz będę trywializował, ale trudno zachować powagę przy takich dyskusjach.
Jak idę do mercedesa i mam np życzenie, żeby zamiast gwiazdy na masce było śmigło BMW, to mnie wyśmieją i powiedzą kup BMW. Jakbym na forum mercedesa ich za to krytykował to jak byłaby reakcja?
🤣🤣🙂

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Niby masz rację w tym co piszesz, ale…
Nikt Nikogo nie zmusza do nabycia czegoś co mu nie odpowiada.
Oczekiwanie od produktu, usługi, czegoś czego dostawca nie oferuje, jest nielogiczne. Skoro Tesla nie daje mi czegoś co oczekuję, to po prostu jej nie kupuje.
Teraz będę trywializował, ale trudno zachować powagę przy takich dyskusjach.
Jak idę do mercedesa i mam np życzenie, żeby zamiast gwiazdy na masce było śmigło BMW, to mnie wyśmieją i powiedzą kup BMW. Jakbym na forum mercedesa ich za to krytykował to jak byłaby reakcja?
🤣🤣🙂
Ale przecież mu odpowiada. Gdyby tak nie było, kupił by inny. Chce konkretny rodzaj baterii. Większości nie robi to różnicy przecież. To z czym problem? Brak dobrej woli sprzedawcy.
ALBO jeśli okaże się że można sobie wybrać to dziwnym trafem wszyscy beda chcieli z baterią BYD a CATL już będzie zalegał :)

Twoje trywializowanie to kompletnie bez sensu. Autor problemu nie wymyśla niestworzonej kombinacji.

Ja jestem z tych co uważa, że jak już zamówię i zapłacę tą zaliczkę to powinienem dostać informacje co tam jest. To już przecież nie jest tajemnica. A, że zrezygnuje? Mam prawo. Z każdego powodu. Czy ktoś zwróci zaliczkę, nie istotne.

ypl

Pionier e-mobilności
dzizas jaka ideologia dorabiana taśmowo... gościu chce wiedzieć co kupuje i za co płaci, nie chodzi mu o żadne dyrdymały z żoną , kochanką czy innym magnetowidem. prawdopodobnie jest techniczny i konkretnie chce znać parametry np. potrzebne jak sam napisał w innym wątku, chociażby do zmiany opon i nie chce sobie utrudniać życia :
No ale napisałem, że system nie obsługuje sprawdzenia takiej informacji bo jest zrobiony po minimaliźmie, więc jak ten człowiek w salonie ma to sprawdzić jaka to bateria?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
No ale napisałem, że system nie obsługuje sprawdzenia takiej informacji bo jest zrobiony po minimaliźmie, więc jak ten człowiek w salonie ma to sprawdzić jaka to bateria?
A skąd wiesz? W serwisie też nie wiedza? Jak się pakiet uszkodzi to co zamawiają? Wszystkie możliwe? :)

S

Gość
a właśnie po to niektórzy ludzie drążą temat, może dojdzie do Elona i jednym skinieniem to zmieni....dla dobra nas wszystkich

ELuk

Pionier e-mobilności
Ale przecież mu odpowiada. Gdyby tak nie było, kupił by inny. Chce konkretny rodzaj baterii.

Ja jestem z tych co uważa, że jak już zamówię i zapłacę tą zaliczkę to powinienem dostać informacje co tam jest. To już przecież nie jest tajemnica. A, że zrezygnuje? Mam prawo. Z każdego powodu. Czy ktoś zwróci zaliczkę, nie istotne.
Może produkt mu teoretycznie odpowiada, ale nie odpowiada mu usługa dostawy, która nie gwarantuje konkretnego producenta baterii, więc w sumie mu nie odpowiada. Chce wymusić deklarację czegoś co ta firma nie deklaruje i nigdzie się do takiej deklaracji nie zobowiązuje.
Reasumując produkt postrzegany kompleksowo nie odpowiada klientowi.
Trzeba wybrać inny produkt/producenta.

S

Gość
Może produkt mu teoretycznie odpowiada, ale nie odpowiada mu usługa dostawy, która nie gwarantuje konkretnego producenta baterii, więc w sumie mu nie odpowiada. Chce wymusić deklarację czegoś co ta firma nie deklaruje i nigdzie się do takiej deklaracji nie zobowiązuje.
Reasumując produkt postrzegany kompleksowo nie odpowiada klientowi.
Trzeba wybrać inny produkt/producenta.
nie idźcie tą drogą...