Dzisiaj dzwonił do mnie człowiek z Ząbek chyba jakiś średni szczebel i pyta ;
=- o co chodzi ??
- O to samo od początku , chcę wiedzieć co kupuję
=- A konkretnie dlaczego BYD ?
- Bo krzywa ładowania lepsza
=- A skąd ta wiedza że lepsza ? to wiedza "Społecznościowa" i czy zna Pan nową wersję/aktualizację ( V2 V3 ? nie pamiętam) bo tam krzywa CATL też jest rewelacyjna.
- to poproszę ten wykres
=- Tesla tego nie udostępnia ,ale on testował i krzywa była super
- To skąd Pan wie którą baterię Pan testował jak Tesla nie udostępnia danych jaka jest bateria w aucie ?
=-YYYY , to znaczy ze chce Pan zrezygnować /wycofać zamówienie
-Tak ale nie z mojej winy (oplata 1200zł) ,przed rezerwacją pytałem pracowników i na podstawie informacji (telefoniczna )-"na pewno BYD ,bo to z Berlina i tak zawsze było" podjąłem decyzję o zakupie ,(wprowadzenie w błąd/zatajenie informacji )
=- No to zobaczymy ,co na to centrala
Panowie, wszystko fajnie, rozumiem, że jako klient mam prawo oczekiwać, ale trzeba też rozumieć, że tesla cały czas obniża ceny, czy wolelibyście płacić 315k pln za TMYLR i mieć obsługę jak w BMW czy raczej 225k pln i mieć to co teraz? Tesla cały czas obniża marże, w związku z tym płacimy tylko za produkt, cała reszta np. obsługa jest po minimum. W salonie BMW masz sprzedawcę "tłustego kota", razem z premiami od sprzedaży zarabia ze 25k pln miesięcznie, a w tesli załoga po taniości na średniej krajowej albo i mniej. Trzeba to rozumieć, być może nie chcecie tesli tylko bmw, tu jest taki produkt, a nie inny, w takiej, a nie innej cenie. Nie przekonują mnie też argumenty, ze płacę 225k za auto to mam prawo wymagać, no płacisz 197k za auto bo tyle powiedzmy kosztuje jego wyprodukowanie i materiały, i powiedzmy 28k pln za transport, logistykę, koszty utrzymania salonu, serwisu, obsługi, itp. Płacisz mało za całą resztę to mało dostajesz, jeżeli ktoś chce dostać więcej to są marki, które to oferują, ale to kosztuje, nie ma nic za darmo. Czy jak idziesz do McDonalda na Krupówkach to wymagasz obsługi jak w Halce w Zakopanem? You get what you pay for
Ja w to wszedłem i mi to odpowiada, ale rozumiem na co się pisałem i z czego to wynika.
@Raf24, nie dowiesz się jaka to będzie bateria, bo nikt nie ma czasu, ani nie dostał szkolenia, które kosztuje, ani nie obsługuje tego system, bo to też kosztuje, żeby to zaimplementować w systemie. Nikt też pewnie już nie zadzwoni, bo ten pracownik ma na liście rzeczy do zrobienia 78 tematów, bo jego pracę powinny wykonywać 3 osoby, a nie jedna. Ale produkt w postaci auta, jest świetny, w super cenie, i przez wiele lat będzie dostawał aktualizacje za które nie trzeba płacić.