Niro ev klimatyzacja

Ev3

Pionier e-mobilności
Chciałem wrócić do tematu.
Czy komuś działa poprawnie grzanie w zimę? Chodzi mi, że teraz jest naprzemiennie albo dmucha gorącym a za chwilę zimnym.
A na ile grzanie ustawione?
Logiczne, że dopóki grzałka grzeje na full, to będzie leciało cieplejsze z wylotów, niż gdy grzałka już nie będzie potrzebna(bo nagrzała), albo będzie działać z mniejszą mocą.....

To co ustawiasz to nie temperatura na wylocie, tylko w kabinie.

less

Posiadacz elektryka
Testowane i Eco i normal I nawet sport. Odlikniete opcje odszraniania odwilżania itp.

U Ciebie to dobrze działa ?
Nie chodzi o tryb jazdy Eco/normal/sport tylko o tryb pracy systemu klimatyzacji. W ustawieniach możesz zaznaczyć że ma pracować w trybie Eco i wtedy klima i ogrzewanie działają słabiej.

deniro

Zadomawiam się
Nie chodzi o tryb jazdy Eco/normal/sport tylko o tryb pracy systemu klimatyzacji. W ustawieniach możesz zaznaczyć że ma pracować w trybie Eco i wtedy klima i ogrzewanie działają słabiej.
Napisałem że mam odlikniete oszczedzanie klimatyzacji w trybie Eco.

Sprawdzałem różne konfiguracje dlatego wspomniałem też o trybach jazdy.

Mam ustawioną zadaną temperaturę na 18 stopni. Jeśli ustawie więcej np 21 to jest jeszcze gorzej, problem się nasila, jest nie do wytrzymania przez te raz gorące a potem zimne powietrze.

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie: czy u Was klima w trybie auto jak i manual działa poprawnie? Przez poprawnie rozumiem sytuację gdzie nie ma nagłego nadmuchu gorącego powietrza a za chwilę zimnego.

Albo inaczej jak używacie tej klimy ? Jaki tryb manual czy auto i jaka temperatura?

pbr

Posiadacz elektryka
Napisałem że mam odlikniete oszczedzanie klimatyzacji w trybie Eco.

Sprawdzałem różne konfiguracje dlatego wspomniałem też o trybach jazdy.

Mam ustawioną zadaną temperaturę na 18 stopni. Jeśli ustawie więcej np 21 to jest jeszcze gorzej, problem się nasila, jest nie do wytrzymania przez te raz gorące a potem zimne powietrze.

Proszę mi odpowiedzieć na pytanie: czy u Was klima w trybie auto jak i manual działa poprawnie? Przez poprawnie rozumiem sytuację gdzie nie ma nagłego nadmuchu gorącego powietrza a za chwilę zimnego.

Albo inaczej jak używacie tej klimy ? Jaki tryb manual czy auto i jaka temperatura?
U mnie odkąd używam trybu automatycznego w zimie wszystko działa ok (poprzedniej zimy miałem podobnie jak u Ciebie). Mam ustawione podgrzewanie na 20 stopni, jak jadę to ustawiam 20-22 w zależności od temp na zewnątrz. Tryb auto mam ustawiony na pierwszą kreseczkę z trzech i mam wyłączony tryb ECO dla klimatyzacji.

Lupus

Posiadacz elektryka
Potwierdzam że klima działa niezrozumiale.
Używam prawie tak samo jak pbr w poście wyżej, z tą różnicą że mam tryb ECO w opcjach klimy.
Zwykle dmucha ciepłym, czasem zimnym.
Czasem zapala się AC a dalej dmucha ciepłym.
Czasem nie świeci się AC a dmucha zimnym...

radekmas

Zadomawiam się
U mnie odkąd używam trybu automatycznego w zimie wszystko działa ok (poprzedniej zimy miałem podobnie jak u Ciebie). Mam ustawione podgrzewanie na 20 stopni, jak jadę to ustawiam 20-22 w zależności od temp na zewnątrz. Tryb auto mam ustawiony na pierwszą kreseczkę z trzech i mam wyłączony tryb ECO dla klimatyzacji.
Ja też uważam, że w trybie automatycznym działa o niebo lepiej niż w ręcznym, tzn. wahania temperatury są znacznie mniejsze (aczkolwiek tak czy inaczy występują).