Testowane i Eco i normal I nawet sport. Odlikniete opcje odszraniania odwilżania itp.Tryb jazdy masz wybrany ECO czy NORMAL?
A na ile grzanie ustawione?Chciałem wrócić do tematu.
Czy komuś działa poprawnie grzanie w zimę? Chodzi mi, że teraz jest naprzemiennie albo dmucha gorącym a za chwilę zimnym.
Nie chodzi o tryb jazdy Eco/normal/sport tylko o tryb pracy systemu klimatyzacji. W ustawieniach możesz zaznaczyć że ma pracować w trybie Eco i wtedy klima i ogrzewanie działają słabiej.Testowane i Eco i normal I nawet sport. Odlikniete opcje odszraniania odwilżania itp.
U Ciebie to dobrze działa ?
Napisałem że mam odlikniete oszczedzanie klimatyzacji w trybie Eco.Nie chodzi o tryb jazdy Eco/normal/sport tylko o tryb pracy systemu klimatyzacji. W ustawieniach możesz zaznaczyć że ma pracować w trybie Eco i wtedy klima i ogrzewanie działają słabiej.
U mnie odkąd używam trybu automatycznego w zimie wszystko działa ok (poprzedniej zimy miałem podobnie jak u Ciebie). Mam ustawione podgrzewanie na 20 stopni, jak jadę to ustawiam 20-22 w zależności od temp na zewnątrz. Tryb auto mam ustawiony na pierwszą kreseczkę z trzech i mam wyłączony tryb ECO dla klimatyzacji.Napisałem że mam odlikniete oszczedzanie klimatyzacji w trybie Eco.
Sprawdzałem różne konfiguracje dlatego wspomniałem też o trybach jazdy.
Mam ustawioną zadaną temperaturę na 18 stopni. Jeśli ustawie więcej np 21 to jest jeszcze gorzej, problem się nasila, jest nie do wytrzymania przez te raz gorące a potem zimne powietrze.
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie: czy u Was klima w trybie auto jak i manual działa poprawnie? Przez poprawnie rozumiem sytuację gdzie nie ma nagłego nadmuchu gorącego powietrza a za chwilę zimnego.
Albo inaczej jak używacie tej klimy ? Jaki tryb manual czy auto i jaka temperatura?
Ja też uważam, że w trybie automatycznym działa o niebo lepiej niż w ręcznym, tzn. wahania temperatury są znacznie mniejsze (aczkolwiek tak czy inaczy występują).U mnie odkąd używam trybu automatycznego w zimie wszystko działa ok (poprzedniej zimy miałem podobnie jak u Ciebie). Mam ustawione podgrzewanie na 20 stopni, jak jadę to ustawiam 20-22 w zależności od temp na zewnątrz. Tryb auto mam ustawiony na pierwszą kreseczkę z trzech i mam wyłączony tryb ECO dla klimatyzacji.