Tesla-Polska.pl - start nowego serwisu

Michal

Moderator
Zanim zaczniesz pisać, naucz się czytać, bo twój reflinki z propozycją zapłaty, łamie regulamin tego forum i Tesli...
Możesz dostać bana i od forum i od Tesli.

kretilla

Fachowiec
Cześć!

Chciałbym poinformować, że wystartował nowy serwis o Tesli w Polsce: https://tesla-polska.pl/

Jeżeli ktoś z tutejszych forumowiczów ma "lekkie pióro" i ma wiedzę i lubi markę Tesla poproszę o kontakt - szukam do nowopowstałej Redakcji redaktorów :)

Pozdrawiam,
Mateusz
Redakcji? Mateusz (pozwalam sobie po imieniu) już na starcie łamiecie tyle przepisów prawa (autorskie do fotografii, prawo do znaków towarowych, przepisy RODO), że wróćcie do kolegium redakcyjnego, poczytajcie jak należy prowadzić takie serwisy i zacznijcie od początku jak należy :) Powodzenia!

KrzyCh

Pionier e-mobilności
No bardzo nie chciałbym zabrzmieć jak Zgredek Maruda, ale:
Przeczytałem dwa artykuły (o Tesli jako pracodawcy i o wynajmie Tesli w PL). Nie linkuję ich i nawet jeśli znikną to mój post zostanie: brzmią jak napisane przez znanego redaktora Jej Królewskiej Mości o imieniu Chat. Chat Gpt.
Myślę sobie “eee niemożliwe, żeby Mateusz nas naciągał”. Sprawdziłem - żeby nie być gołosłownym, załączam zrzut ekranu.

Ja rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć, ale…

Attachments

• IMG_0590.jpeg
    IMG_0590.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 217

Sakif

Zadomawiam się
No bardzo nie chciałbym zabrzmieć jak Zgredek Maruda, ale:
Przeczytałem dwa artykuły (o Tesli jako pracodawcy i o wynajmie Tesli w PL). Nie linkuję ich i nawet jeśli znikną to mój post zostanie: brzmią jak napisane przez znanego redaktora Jej Królewskiej Mości o imieniu Chat. Chat Gpt.
Myślę sobie “eee niemożliwe, żeby Mateusz nas naciągał”. Sprawdziłem - żeby nie być gołosłownym, załączam zrzut ekranu.

Ja rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć, ale…
Dzięki za śledztwo ;-) chodzi o pokrycie tematyczne serwisu w kontekście wyszukiwań internautów, nadal w polskim internecie informacje o Tesli to czarna dziura i jest mało źródeł więc od czegoś trzeba zacząć.

W Google sporo wyszukiwań - mało serwisów, trzeba zbudować semantyczne pokrycie, żeby Google zaczął uznawać serwis i rankować go wyżej a wtedy wjechać z redakcją i tekstami pisanymi przez redaktorów.

Ale propsik za czujność :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Cześć!

Chciałbym poinformować, że wystartował nowy serwis o Tesli w Polsce: https://tesla-polska.pl/

Jeżeli ktoś z tutejszych forumowiczów ma "lekkie pióro" i ma wiedzę i lubi markę Tesla poproszę o kontakt - szukam do nowopowstałej Redakcji redaktorów :)

Pozdrawiam,
Mateusz

Jeśli o mnie chodzi: powodzenia. Od dawna mówię, że wszyscy powinni spróbować, bo miejsce na portale, kluby, sklepy jest. Wolnej przestrzeni jest bardzo dużo i moim zdaniem każdy z tu obecnych Forumowiczów mógłby w swojej miejscowości założyć klub przyjacieli aut elektrycznych albo klub pionierów nowej mobilności. I to taki z potencjałem.

Elektrowóz wesprze, jakby co.

Cieszę się też, że niektórzy dali się przekonać i zaufali moim słowom do tego poziomu, że kopiują pewne elementy Elektrowozu, które wcale nie są takie oczywiste i które ode mnie wymagały trochę namysłu ;)

W temacie: https://elektrowoz.pl/blog/teslowoz...e-mi-sie-ze-juz-kiedys-to-widzialem-felieton/
@Łukasz Bigo pisal o tym nieco więcej. Był też serwis teslowy, którego nazwy nie pamiętam.

Tak. Jest gigantyczna przestrzeń do zagospodarowania.

Jest portal Teslanews.pl, ale zostanie zaorany a domena niedługo wygaśnie. Niestety, ktoś zarezerwował domenę teslowoz.pl i jej nie puszcza. Czytają Elektrowóz ;)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzięki za śledztwo ;-) chodzi o pokrycie tematyczne serwisu w kontekście wyszukiwań internautów, nadal w polskim internecie informacje o Tesli to czarna dziura i jest mało źródeł więc od czegoś trzeba zacząć.

W Google sporo wyszukiwań - mało serwisów, trzeba zbudować semantyczne pokrycie, żeby Google zaczął uznawać serwis i rankować go wyżej a wtedy wjechać z redakcją i tekstami pisanymi przez redaktorów.

Ale propsik za czujność :)
Czyli sami nie piszecie ale polecasz sie do czytania ? Ej… zycze powodzenia…