Tesla Destination Connector

nolaan

Zadomawiam się
obserwacji średnie 4/5 hoteli udostępni Ci gniazdko za free.
- Widziałem gniazdko na parkingu, mogę się naładować? Zapłacę!
- Nie możemy dać Panu możliwości zapłacenia za prąd ponieważ nie jesteśmy pośrednikiem sprzedaży energii elektrycznej i mielibyśmy duże kłopoty jakby ktoś nas nakrył
- Może dam napiwek?
- J/W
- No to może po prostu się naładuję, skoro w pokoju mogę ładować laptopa/telefon i nikt mi tego nie zabrania, to może tak samo podładuję samochód?
- Chce Pan kraść prąd...?
- Tak, dlatego rozmawiamy...

KURTYNA.

krzyss

Pionier e-mobilności
- Nie możemy dać Panu możliwości zapłacenia za prąd ponieważ nie jesteśmy pośrednikiem sprzedaży energii elektrycznej i mielibyśmy duże kłopoty jakby ktoś nas nakrył
- Może dam napiwek?
- J/W
- No to może po prostu się naładuję, skoro w pokoju mogę ładować laptopa/telefon i nikt mi tego nie zabrania, to może tak samo podładuję samochód?

KURTYNA.
Da sie, ja juz placilem 1zl za kW, ale nie zawsze jest gniazdko niestety…

Lsk

Zadomawiam się
- Może dam napiwek?
- J/W

KURTYNA.
OK, widocznie trafiamy do innych hoteli, bo ja mam inne doświadczenia.

Generalnie mogę się ładować i nawet nikt nie chce za to dodatkowej opłaty.
Raz mi się zdarzyło ze mogłem się naładować, ale musiałem zapłacić wg tego co pobrała tesla i co było pokazane na wyświetlaczu.
Raz zdarzyło mi się ze rzeczywiście hotel nie mail gniazdka zewnętrznego i nie mogłem się naładować.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jesli by Ci pozwolili za darmo , to powinieneś zapłacić podatek od darowizny. :)

U nas jest brak pojecia co ile kosztuje, podobnie z wodą gdy chcemy wziąć z 50 l. Żądają czasem kasy jak za koniak Hennessy, podobnie za prąd, brak jest pojecia jakie są realne ceny i ile takie auto moze tego pobrać. Wolą odmówić jak podać cenę lub dać za darmo. Nie wiedzą czy stracą i ile itd? Z drugiej strony US znamy chocby z ustawy o akcyzie

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
1 zł za KWh uważam ze jest całkiem ok tym bardziej jeżeli możemy się spokojnie naładować przez noc a rano jechać dalej.
Taka cena jest extra, ale jak mowie raz tak mialem. Na Slowacji mieli destination i tam nic nie chcieli. Ale w Polsce uwazam ze ciezko, i jak Bronek pisze im sie wydaje ze za naladowanie auta trzeba by ze 150zl wziac…

JM&JM

Posiadacz elektryka
Chciałbym odświeżyć temat Tesla Destination Charger. Wybieram się w najbliższych dniach w Czeskie Karkonosze i widzę, że w pobliżu mojego hotelu jest hotel / restauracja z zamontowanym dwoma wallboxami Tesla Destination Charger. W Czechach na stronie Tesli jest sporo miejsc w których są dostępne TDC.

Czy ktoś z Was korzystał ostatnio z tego udogodnienia? Jak to wygląda w praktyce? Czy są jakieś opłaty dla gości hotelu / restauracji?

Michal

Moderator
Wszystko zależy od hotelu, np. w Szczecinie jest darmowy dla gości hotelu. Zadzwoń do nich i zapytaj.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
ja ładowałem w Austrii w hotelu, w którym nie mieszkałem (nie było problemu)
Moc ładowania 11kW.
Koszt 0,4 euro za 1 kWh