KrzysztofFly
Moderator
Ja ładowałem na Tesla Destination Charger w hotelu w Madonnie, a także w ostatni weekend w hotelu Radisson Collection w Warszawie. W obu przypadkach dla gości hotelowych ładowanie było darmowe.Chciałbym odświeżyć temat Tesla Destination Charger. Wybieram się w najbliższych dniach w Czeskie Karkonosze i widzę, że w pobliżu mojego hotelu jest hotel / restauracja z zamontowanym dwoma wallboxami Tesla Destination Charger. W Czechach na stronie Tesli jest sporo miejsc w których są dostępne TDC.
Czy ktoś z Was korzystał ostatnio z tego udogodnienia? Jak to wygląda w praktyce? Czy są jakieś opłaty dla gości hotelu / restauracji?
Byłem jeszcze kiedyś w Kołobrzegu w hotelu, ale tam ładowarki Tesli oczekiwały na UDT, jednak bez problemu można się było u nich naładować na stacjach Porsche, które także posiadali i one działały (także były za darmo dla gości hotelowych, nawet dla innych marek). Znowu w Arłamowie, na ładowarce Porsche, za darmo było tylko dla Porsche, a inne marki 200zł, niezależnie od ilości pobranej energii.
Z tego co pisałeś, to będziesz w innym hotelu, więc niekoniecznie pozwolą Ci się podładować (nawet odpłatnie), najlepiej jednak do nich napisać wcześniej i zapytać.