Przycisk możesz zrobić. ESP32, GPIO i naciśnięcie guziku powoduje wysyłanie beaconów BLE przez sekundę albo dwie. Drugie ESP odbiera beacon i HA reaguje na ten event.nie chce home linka chcialem komenda glosowa wywolywac jakas akcje w internecie. to by było najlepsze.lub ew jakis przycisk, z przegladarka wydaje mi sie to słabe - chcoiaz w sumie moge sobie zrobic taka stronę.
Dlaczego nie chcesz? Ja zainstalowałem, do tego odbiornik w dwóch bramach i działa to super. Ja wiem, że można się bawić jakimiś ha ale to jest dużo roboty i myślę przy pierwszym razie kiedy zawiedzie (a na pewno w końcu się stanie) będziesz się irytował.nie chce home linka chcialem komenda glosowa wywolywac jakas akcje w internecie. to by było najlepsze.lub ew jakis przycisk, z przegladarka wydaje mi sie to słabe - chcoiaz w sumie moge sobie zrobic taka stronę.
Próbowałem HomeLink u siebie. Zasięg tego rozwiązania jest żałosny, nawet 3 metrów pomiędzy autem i odbiornikiem dobrze nie obsłuży.Dlaczego nie chcesz? Ja zainstalowałem, do tego odbiornik w dwóch bramach i działa to super. Ja wiem, że można się bawić jakimiś ha ale to jest dużo roboty i myślę przy pierwszym razie kiedy zawiedzie (a na pewno w końcu się stanie) będziesz się irytował.
mam grentona, i pełne api - zawsze działa. wole stronę jako zakładkę - z przyciskiem do otwierani i kamera. dodatkowe rf jest slabe najchętniej zrezygnował bym z pilotów na rzecz sslDlaczego nie chcesz? Ja zainstalowałem, do tego odbiornik w dwóch bramach i działa to super. Ja wiem, że można się bawić jakimiś ha ale to jest dużo roboty i myślę przy pierwszym razie kiedy zawiedzie (a na pewno w końcu się stanie) będziesz się irytował.
No to masz źle zrobione a nie zasięg jest żałosnyPróbowałem HomeLink u siebie. Zasięg tego rozwiązania jest żałosny, nawet 3 metrów pomiędzy autem i odbiornikiem dobrze nie obsłuży.
No to homelink właśnie tak działa albo na podstawie położenia albo wyświetla guzik a w ogóle ktoś wspomniał o takim rozwiązaniu jak zwykły pilot podklejony za ekranem? kombinacje alpejskie z API przez satelitę bo chłop chce bramę otworzyćDla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby gdyby na podstawie geolokalizacji otwierała się przeglądarka ze stroną gdzie miałbym wybór "czy otworzyć wjazdową / garażową", ale pewnie niedoczekanie moje any dało się taki trigger kiedykolwiek wywołąć.
a to nie wiedziałem z tym homelinkiem że tak jest, dobrze wiedzieć.No to homelink właśnie tak działa albo na podstawie położenia albo wyświetla guzik a w ogóle ktoś wspomniał o takim rozwiązaniu jak zwykły pilot podklejony za ekranem? kombinacje alpejskie z API przez satelitę bo chłop chce bramę otworzyć.
// Edit ja się wyleczyłem z takich rozwiązań jak sobie lampkę iot z czujnikiem światła zrobiłem i pan chińczyk na serwerze musiał odpowiednie pakiety przesłać żeby się lampka zapaliła. Czasem działa dobrze, czasem z opóźnieniem a czasem nie działa a zwykła lampka z czujnikiem działa od strzała.