Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

mcies2

Zadomawiam się
Nie znalazłem nigdzie na forum informacji co znajduje się na wyposażeniu nowej TM3H (jakie dokładnie okablowanie, przejściówki, trójkąt, gaśnica, kamizelka odblaskowa, zestaw zapasowych żarówek 😉).
@piotrpo jesteś na świeżo po odbiorze może chciałbyś pochwalić się co zastałeś w aucie?

Kszychu

Pionier e-mobilności
Nie znalazłem nigdzie na forum informacji co znajduje się na wyposażeniu nowej TM3H (jakie dokładnie okablowanie, przejściówki, trójkąt, gaśnica, kamizelka odblaskowa, zestaw zapasowych żarówek 😉).
@piotrpo jesteś na świeżo po odbiorze może chciałbyś pochwalić się co zastałeś w aucie?
Kabel do słupka, złącze mobilne z końcówką do zwykłego gniazdka. Trójkąt z apteczką i gaśnica

piotrpo

Pionier e-mobilności
@mcies2
- gaśnica
- pakiet bezpieczeństwa (apteczka, trójkąt) https://shop.tesla.com/pl_pl/product/zestaw-bezpieczenstwa-drogowego
- ładowarka 230v
- kabel Type 2 do ładowarek z gniazdem. Nie wiem jakiej długości, nie sprawdzałem jeszcze.
- wkrętka do holowania
- 2 karty
- dywaniki materiałowe

U mnie w konfiguracji jest jeszcze hak, więc doszła również walizka z zestawem.

inter

Pionier e-mobilności

to_masz

Posiadacz elektryka
I jest jeszcze, kamizelka odblaskowa.
A nawet dwie w zestawie? Który jest w tym pakiecie bezpieczeństwa z trójkątem i który [zestaw kamizelek] powinniśmy wyjąć i włożyć do schowka ... czego pewnie niektórzy nie są świadomi 😉

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad trójkąt : Gdzie wyjąć, w jakim schowku?. Złamać go czy zrolować?
Nic takiego nie trzeba. Moze byc w bagażniku np. Kamizelki u nas niestety nie trzeba, podobnie jak i apteczki, a gaśnica może byc stara, byleby byla sprawna.
Co jest jak zwykle glupotą naszego pseudo prawa. Bo jak sprawdzić sprawność? Zgasić przy gliniarzu papierosa?

Gdzie należy przechowywać trójkąt ostrzegawczy?

Tego przepisy nie regulują, mówią tylko, że ma on być elementem wyposażenia samochodu. Zdarza się, że trójkąt znajduje się pod fotelem kierowcy, jednak zdecydowanie najczęściej umieszczony jest w bagażniku. Wielu kierowców nie wie jednak, gdzie w ich aucie jest trójkąt, a to błąd, bo w przypadku nerwowej sytuacji będzie to powód do dodatkowego stresu.

Last edited:

flawn

Zadomawiam się
Jako że jest to mój pierwszy elektryk, mam pytanie czy u Was pedał hamulca również jest bardzo twardy (stawia bardzo duży opór) podczas jazdy? Miałem ze dwie sytuacje że musiałem pomóc rekuperacji dohamować i zauważyłem ten fakt. Na postoju pedał jest dość miękki (normalny).

tokwi

Pionier e-mobilności
Jako że jest to mój pierwszy elektryk, mam pytanie czy u Was pedał hamulca również jest bardzo twardy (stawia bardzo duży opór) podczas jazdy? Miałem ze dwie sytuacje że musiałem pomóc rekuperacji dohamować i zauważyłem ten fakt. Na postoju pedał jest dość miękki (normalny).
Jakim autem jeździłeś wcześniej?