Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Niektóre firmy ubezpieczeniowe stosują zaporowe stawki żeby nie ubezpieczać elektryków .
Warta mi krzyknęła 28k :)

Na bank w zarządzie jest jakiś sceptyk elektryków ''Panie, gdzie my te wszystkie baterie powypadkowe wyrzucimy do lasu"

Bronek

Pionier e-mobilności
Warta nigdy nie chciała ubezpieczać elektryków, miałem podobną wycene. Spróbuj ERGO Hestia.
Mam w Warcie Xsa i sie zdziwiłem bo nalepiej go wyceniła . .Tu nie chodzi tylko o cenę ale za ile . PZU w drugim roku juz takie slodkie nie bylo .U mnie chodzi o wycene auta .

Może to kwestia brokera ???

Pepek

Posiadacz elektryka
No mi po roku leasing podesłał nowe propozycje i PZU za drugi rok wyszło trochę taniej niż w pierwszym roku i to było ~4,5k PLN, a najdrożej też Warta - 27k PLN. Może oni lubią tam tylko X-y? ;)
Anyway - ostatecznie ubezpieczyłem w Uniqa - trochę drożej niż propozycja leasingu w PZU, ale na lepszych warunkach.

KrzysztofFly

Moderator
No mi po roku leasing podesłał nowe propozycje i PZU za drugi rok wyszło trochę taniej niż w pierwszym roku i to było ~4,5k PLN, a najdrożej też Warta - 27k PLN. Może oni lubią tam tylko X-y? ;)
Anyway - ostatecznie ubezpieczyłem w Uniqa - trochę drożej niż propozycja leasingu w PZU, ale na lepszych warunkach.
Mnie się wydaje, że oni po prostu lubią tylko @Bronek ;). A właściwie, jego lepszą połówkę ;).

xcszuv

Zadomawiam się
Jestem ciekawy co ci zaproponowali bo u mnie przy max zniżkach PZu to kwota 6400 przy SU 195 tys a to spora różnica jak za tego samego ubezpieczyciela

Pepek

Posiadacz elektryka
Jestem ciekawy co ci zaproponowali bo u mnie przy max zniżkach PZu to kwota 6400 przy SU 195 tys a to spora różnica jak za tego samego ubezpieczyciela
No w AC dali chyba wsio co mozna, ale to była cena bez osobnych szyb (~100 zł by urosło) i z najprostszym Assistance. Po dorzuceniu max możliwe assistance i tych szyb szło to do 5000PLN, a Uniqa dała to samo za 4600 PLN. Z tym, że ja mam SU 183 tyś (i 50% VAT).
Anyway 6,4k PLN za roczne TM3 to sporo, ostatnio ktoś się chwalił, że dał chyba z 4k za pełne ubezpieczenie (tylko nie pamiętam już czy tu na forum to było, czy gdzieś w polskich jutubach).

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Warta nigdy nie chciała ubezpieczać elektryków, miałem podobną wycene. Spróbuj ERGO Hestia.
Mam teraz Ergo Hestia i całość 9k :( Trochę boli bo rok temu mialem PZU za 6.5k ale biorę na siebie winę. Bo zamiast szukać sam i pytać przed końcem okresu ubezpieczenia to leasing sam ogarnął i wysłał mi informacje 2 dni przed końcem okresu - wiec miałem nici z negocjacji itp.

A i ważna informacja, 27 lat + nigdy wcześniej nie miałem OC i AC na siebie także no 🤷‍♂️

xcszuv

Zadomawiam się
Już wiem za co dopłaciłem.1.1 tys zł. (20%zwyżki)
To stała gwarantowana niezmienna suma ubezpieczenia przez cały rok z AC.Lesing tego wymagał w pierwszym roku I tak zostało. niedopatrzylem że już nie trzeba

Last edited:

Pepek

Posiadacz elektryka
Już wiem za co dopłaciłem.1.1 tys zł. (20%zwyżki)
To stała gwarantowana niezmienna suma ubezpieczenia przez cały rok z AC.Lesing tego wymagał w pierwszym roku I tak zostało. niedopatrzylem że już nie trzeba
A w uniqa mam właśnie z ta gwarantowaną sumą - i całość była 4,7k zł, ale z tego co mi agent powiedział, to uniqa właśnie obecnie ma boom na elektryki, bo widzi rosnący rynek i chce w niego wejść.