sabrez
Zadomawiam się
3HL - bodyshop AutoFormaSzyba z wymiana za 6900+vat to chyba jakies przegiecie… to w Y ?
Sorrki za takiego laga ale miałem trochę na głowie - nie zaglądałem na forum.
3HL - bodyshop AutoFormaSzyba z wymiana za 6900+vat to chyba jakies przegiecie… to w Y ?
Zeoga cene sobie liczy tesla za ta szybe. Chyba teoche przeginaja.3HL - bodyshop AutoForma
Sorrki za takiego laga ale miałem trochę na głowie - nie zaglądałem na forum.
WOW. trick bardzo dobry, +10 do sprytu dla Ciebie, ale ze strony tego serwisu to bardzo słabo, że taką marżę chcieli zrobić na Tobie. to .. nieuczciwe. Chyba, że tesla ich coś dodatkowo kasuje za bycie autoryzowanym bodyshopem..Ja przy wymianie przedniej szyby w modelu Y zastosowałem mały trick. Umówiłem przez aplikację wizytę w warsztacie Tesli z najbliższym wolnym terminem (wypadło na Drezno), w aplikacji pojawiła się wycena ~5k. Taką wycenę pokazałem w bodyshopie i zrealizowali usługę w tej samej cenie. Po ustaleniu kwoty naprawy, odwołałem wizytę w aplikacji Tesli. Warto negocjować, wiadomo, że auto do tanich nie należy, to i warsztaty myślą, że mają do czynienia z zasobnym portfelem.
EDIT: bodyshop na dzień dobry wycenił koszt usługi na 8,5k
a czemu nie zrobiłeś tego w Tesli jeśli w bodyshop nie dostałeś lepszej oferty? nie mówię, że w Dreźnie, ale ogólnie chyba lepiej zrobić to w Tesli niż w bodyshop jeśli cena ta sama?Ja przy wymianie przedniej szyby w modelu Y zastosowałem mały trick. Umówiłem przez aplikację wizytę w warsztacie Tesli z najbliższym wolnym terminem (wypadło na Drezno), w aplikacji pojawiła się wycena ~5k. Taką wycenę pokazałem w bodyshopie i zrealizowali usługę w tej samej cenie. Po ustaleniu kwoty naprawy, odwołałem wizytę w aplikacji Tesli. Warto negocjować, wiadomo, że auto do tanich nie należy, to i warsztaty myślą, że mają do czynienia z zasobnym portfelem.
EDIT: bodyshop na dzień dobry wycenił koszt usługi na 8,5k
Ja bym nie ryzykował bo pierwszy napotkany policjant może zabrać dowód rejestracyjny. Może da się zakleić?Wiem że po zdjęciach to trochę wróżbiarstwo, ale myślicie że kilka miesięcy mogę z tym jeździć, czy pajączek się z tego rozwinie?
Zaklej na szybko punkt jakaś taśmą aby się nie dostał brud, i jak najszybciej jedź do punktu który zaklei Ci to żywicą. W ten sposób uratujesz szybę. Jeśli tego nie zrobisz, to jest duże ryzyko, że od zmian temperatury pęknięcia się wydłużą i szyba będzie już tylko do wymianyWiem że po zdjęciach to trochę wróżbiarstwo, ale myślicie że kilka miesięcy mogę z tym jeździć, czy pajączek się z tego rozwinie?