Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

p0li

Pionier e-mobilności
na razie mam wrażenie ze gadam sam że sobą - no ale oże kiedyś przybędzie użytkowników eC4 i ta informacja im się przyda:

jest dostępna aktualizacja jednostki multiedialnej z 30.07.2021 - nie znalazłem co się zmieniło, ale ostatni update był rok wcześniej więc pewnie sumaryczna poprawka wszystkich błedów (aczkolwiek ja żadnych nie zauważyłem)

cały proces trwa ok 30 minut, auto musi być włczone, nieładowane, kierowca powinien miec zapiete pasy - tako mówi instrukcja - czy da się to zrobić w stojącym aucie - nie wiem (ale pewnie da) ja to przeprowadzałem jadąc do domu

cały soft zajmuje prawie 6GB

stara wersja ma numer 42.03.31.32
nowa wersja ma numer 42.03.33.42

podobnie jest dostępny update map - z marca 2021 więc dość świerze - proces przebiega podobnie, całość jest trochę mniejsza - ok 2GB

update ściągamu i wgrywamy na pędrak aplikacją i wtykamu w lewe gniazdo USB - dlatego pędrak musi mieć USB-C - jedno kliknięcie na ekranie i reszta się dzieje automatycznie

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
po starym zlaczu usb nie zauwazyl pendrive, sprobuje z usb-c.. chociaz nie wierze ze cos istotnego w tym interfejsie poprawili

p0li

Pionier e-mobilności
oczywiscie znowu mi sie pokielbasilo :eek:

pedrak wtykamy w lewe gniazdo (USB-C) bo tylko tam jest podlaczenie komunikacyjne z jednostka multimedialna - reszta gniazd (USB-A) jest tylko do ladowania

muzyka, zdjecia, telefon z AA czy video tez beda rozpoznawane tylko po podlaczeniu do LEWEGO gniazda

p0li

Pionier e-mobilności
appka na telefon dostala update

teraz doszła 3 beleczka gdzie można obrać cel podróży i wysłać go na wbudowaną nawigację

Attachments

• apka.jpg
    apka.jpg
    120,4 KB · Liczba wyświetleń: 25

p0li

Pionier e-mobilności
czasami czytanie instrukcji do czegoś się przydaje :oops:

właśnie się dowiedziałem że do głównego menu można wrócić bezpośrednio klikając ekran 3 palcami
w sumie jest to zdublowanie funkcji przycisku z domkiem - ale jak ktoś woli macane interfejsy to ma wybór

solik

Pionier e-mobilności
Ty mi powiedz jak zmienic godzine w tym systemie :D nie przestawila sie sama mimo GPS z nawigacji..

p0li

Pionier e-mobilności
Ty mi powiedz jak zmienic godzine w tym systemie :D nie przestawila sie sama mimo GPS z nawigacji..
a nie wiem - syn coś klikał jak wracaliśmy ze szkoły - generalnie wchodzisz gdzieś tam w ustawienia i odhaczasz tylko kwadracik z czasem letnim - czas się sam przestawia po ok minucie

JareG

Pionier e-mobilności
(...) generalnie wchodzisz gdzieś tam w ustawienia i odhaczasz tylko kwadracik z czasem letnim - czas się sam przestawia po ok minucie
W e-Soul'u jest tak samo, ale czas się zmienia natychmiastowo (=po 'odptaszkowaniu') :)
BTW: Też myślałem, że auto z GPSem samo się przestawi.. a tu manufaktura do odstawienia.

Pozdrawiam

p0li

Pionier e-mobilności
właśnie wjechały nowe mapy - 8.11.2021

update ma 17,5GB - takze nie polecam ssac przez telefon :)

edit: - cały proces trwa ok godziny - więc proszę sobie zaplanować taką traskę żeby potem nie siedzieć w samochodzie pod domem jak ja :rolleyes:

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
nowe mapy do pobrania z 23.03.2022

plik ma 18GB - wiec jak kto ma ograniczony pakiet to nie polecam :)