Tesla Model Y, dostawy I kwartał 2024

Może dostawy się zwiększa bo Tesla najwyraźniej testuje obniżki cen. Na rynku belgijskim można wyrwać biała lub czarna w podstawie za 40 tys Euro tj. ok 174 tys zł. Gdyby i nas jeszcze odliczyć min. dopłatę to wyszłoby zacne 156 tys zł.
no to już cena która pozwala myśleć na poważnie o elektryku ,fajnie że idzie to w dobrym kierunku

DanieloEVzero

Zadomawiam się
Dzięki za naprowadzenie, zapis z umowy: "Zobowiązują się Państwo umówić na odbiór Państwa Pojazdu i dokonać tego odbioru w ciągu jednego tygodnia od Daty Gotowości lub, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej, w ostatnim dniu danego kwartału kalendarzowego (w każdym wypadku: "Termin Odbioru"). Potwierdzają Państwo, że czas jest bardzo istotnym czynnikiem i jeżeli nie odpowiedzą Państwo na nasze powiadomienie lub nie odbiorą Państwo Pojazdu w Terminie Odbioru, nie będzie Państwu przysługiwać prawo do odbioru Pojazdu i udostępnimy Państwa Pojazd do sprzedaży na rzecz innych klientów.".
No fakt, że można opłacić fakturę, a nawet zarejestrować samochód, a nie dojechać po odbiór auta w ostatnim dniu kwartału, bo ... i tutaj kilka powodów losowych.

Mi dziś chcieli wcisnąć i przywieźć moja Y na lawecie na mój koszt (ok500). Jeszcze tablic nie mam ale im to nie przeszkadza.
Sobie jaja robią.

Raf24

Fachowiec
Chcesz zamienić sie na problemy ?:D . Ja już mam sztywny dowód i Wallbox w garażu zakurzony , miesiąc od zamówienia i perspektywa jeszcze 2 tygodni + walka o odszkodowanie .

inter

Pionier e-mobilności
Mi dziś chcieli wcisnąć i przywieźć moja Y na lawecie na mój koszt (ok500). Jeszcze tablic nie mam ale im to nie przeszkadza.
Sobie jaja robią.
Zawsze na koniec kwartału są niezadowoleni, bo im chcą na siłę auto wydać.

KrzysztofFly

Moderator
Sobie jaja robią.
Miewali już takie ciśnienie na koniec kwartału, że nawet na swój koszt dowozili ;).

krzyk

Zadomawiam się
Ja wczoraj odebrałem, takiego poślizgu się nie spodziewałem, termin na 16, odbiór gdzieś koło 18:30 chyba.
Współczuje ludziom, którzy przyjechali z dziećmi, ja na szczęście zostawiłem pod opieką rodziny.

Z plusów, to podobno nabiją mi punkciki teslowe za to oczekiwanie (jeśli pani dobrze wpisała swojego maila, brzmiało to jakby mieli nabić 7500).
Wczoraj oddawali 68 samochodów w Katowicach, a dzień wcześniej 70.

No i auto jest super, wad przy odbiorze nie zauważyłem (aczkolwiek byłem już trochę zmęczony), teraz muszę się przyzwyczaić do szerokości i promienia skrętu :D

JM&JM

Posiadacz elektryka
Ja wczoraj odebrałem, takiego poślizgu się nie spodziewałem, termin na 16, odbiór gdzieś koło 18:30 chyba.
Współczuje ludziom, którzy przyjechali z dziećmi, ja na szczęście zostawiłem pod opieką rodziny.

Z plusów, to podobno nabiją mi punkciki teslowe za to oczekiwanie (jeśli pani dobrze wpisała swojego maila, brzmiało to jakby mieli nabić 7500).
Wczoraj oddawali 68 samochodów w Katowicach, a dzień wcześniej 70.

No i auto jest super, wad przy odbiorze nie zauważyłem (aczkolwiek byłem już trochę zmęczony), teraz muszę się przyzwyczaić do szerokości i promienia skrętu :D
Gratulacje i satysfakcji 😀 Do promienia skrętu da się przyzwyczaić 😊