Audi Q8 za 3300 bez wpłaty?!

MTM

Zadomawiam się
Ludzie co myślicie:

Nowe Audi Q8 e tron 55 Sportback 2023r. – katalog 495.000zł, po rabacie 30% 346.500zł. brutto

Wpłata własna 0zł.

Deklarowany przebieg 30.000km. Każdy przekroczony km kosztuje 0,5zł.

Finanowanie Audi rent - 12 rat po około 3300zł. Brutto

ubezpieczenie, wszystko w cenie raty oprócz opon zimowych.

Po roku oddaję auto.

Nigdy nie korzystałem z typowego najmu. Więc proszę o opinię.

Pozdrawiam Michał

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ta oferta wynajmu jest absurdalnie dobra. 39600, ubezpieczenie powiedzmy 6k, nie wiem jak przeglądy (i po czyjej są stronie). Zakładając, że samochód ci się podoba i do ciebie pasuje - brać i jeździć. Te mityczne "każde ryski na lakierze" są zwykle opisane w warunkach wynajmu. Np. odpryski do 2mm, rysy możliwe do usunięcia polerką są w moim przypadku (właśnie kończący się Arval) tolerowane.
Według mnie, to wygląda na dość rozpaczliwe próby wypchnięcia samochodu, ale żeby oficjalnie nie schodzić z ceny. Tak samo jak masz oficjalną cennikową cenę i 30% rabatu, bo bierzesz z placu.

Karol

Zadomawiam się
oferta najmu Q8 jest dobra, sam skorzystałem, wynajmuję samochody od jakiś 15 lat i wynajem i zwrot od VW FS to żaden problem, przy zwrocie Dekra wycenia uszkodzenia i jeśli te kwalifikują się do tych płatnych to zawsze kwota tych napraw była niższa niż naprawa na własną rękę.
nie widzę sensu w kupowaniu samochodów-zamrażaniu pieniędzy, a później sprzedaży samochodu, utrata wartości samochodu kupionego a opłaceniu rat za wynajem jest praktycznie taka sama, więc nie widzę powodu żeby kupować, wolę używać niż posiadać, zwłaszcza dzisiaj kiedy sprzedaż używanego samochodu nie jest prosta.
jeśli dba się o samochód wynajęty, jak o swój własny, to nie powinno być żadnych niespodzianek.

Garry2012

Nowy na Forum
Czy tak dobre oferty zdarzają się częściej w Audi lub innych markach? Czy to była totalnie wyjątkowa promocja?

0% wpłaty i niska rata to zaskoczenie pozytywne, zawsze najmy kojarzyły mi się z wysoką ratą adekwatną do ceny auta i jakąś tam wpłatą na kilkanaście - kilkadziesiąt tys. zł.

Nigdy nie myślałem o wynajmie tylko mając firmę- zawsze o leasingu. Dla mnie świetna opcja żeby potestować sobie przez rok drogie auto...

Karol

Zadomawiam się
Czy tak dobre oferty zdarzają się częściej w Audi lub innych markach? Czy to była totalnie wyjątkowa promocja?

0% wpłaty i niska rata to zaskoczenie pozytywne, zawsze najmy kojarzyły mi się z wysoką ratą adekwatną do ceny auta i jakąś tam wpłatą na kilkanaście - kilkadziesiąt tys. zł.

Nigdy nie myślałem o wynajmie tylko mając firmę- zawsze o leasingu. Dla mnie świetna opcja żeby potestować sobie przez rok drogie auto...
oferta była rzeczywiście wyjątkowa, najlepiej umów się z dealerem marki jaka Cię interesuje, że jak pojawi się dobra oferta to żeby Cię poinformował, to są szybkie akcje, czasami na tyle atrakcyjne że bez takiej bezpośredniej informacji nie zdążysz z niej skorzystać, tak jak było w przypadku tej oferty, gdzie praktycznie po 2 dniach trwania wszystko było zarezerwowane przez klientów czekających na decyzję VW FS, a po trzech praktycznie skończyły się samochody.
w piątek na jakieś grupie fb "oddam leasing" czy coś podobnego widziałem że ktoś chce zrobić cesję Q8 z tej promocji.