Logowanie do NETFLIX'a

thmwrz

T3SR
Witam

Tu jest potrzebna wasza pomoc, jak zalogować się do Netflix'a?
W przypadku logowania do Spotify było do wyboru logowanie za pomocą własnego loginu i hasła lub za pomocą konta Tesli - wybrałem konto Tesli i muzyka działa.
W przypadku Netflix'a jak należy postąpić?

ThM

Michal

Moderator
Witam

Tu jest potrzebna wasza pomoc, jak zalogować się do Netflix'a?
W przypadku logowania do Spotify było do wyboru logowanie za pomocą własnego loginu i hasła lub za pomocą konta Tesli - wybrałem konto Tesli i muzyka działa.
W przypadku Netflix'a jak należy postąpić?

ThM
Za Netflix trzeba płacić, żeby oglądać :) Musisz mieć konto.

Michal

Moderator
Za Spotify też trzeba płacić a mimo to działa.
Czyli rozumiem że należy wprowadzić swoje dane logowania! Dzięki

ThM
Spotify ma wersję darmową - zakładasz konto i działa ale lecą reklamy.
Netflix nie ma wersji darmowej.

Ratt

Posiadacz elektryka
Spotify ma wersję darmową - zakładasz konto i działa ale lecą reklamy.
Netflix nie ma wersji darmowej.
Akurat w przypadku Spotify jak masz łączność premium to masz konto Spotify Tesli premium bez reklam i dodatkowych opłat a w Netfliksie już nie :)

thmwrz

T3SR
I tutaj jest jedna rzecz do wyjaśnienia!
Instrukcja Tesli podaje że: Przesyłanie strumieniowe wideo** i Przesyłanie strumieniowe muzyki**
"** Dostęp do strumieniowego przesyłania muzyki i multimediów wymaga płatnej subskrypcji usług przesyłania strumieniowego"
Mimo że podają, że są to usługi dodatkowo płatne od firm trzecich, to o dziwo Spotify posiada konto Tesli i wszystko działa a Netflix nie posiada już takiego konta i należy podać swoje!

To tak gwoli wyjaśnienia dla nowych posiadaczy aby nie musieli się zastanawiać tak jak ja.

ThM

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
No i ciekawostka - mi logując się w Tesli Netflix wykazał logowanie w Amsterdamie (auto było w Polsce) bo pewnie tam jest wydana karta SIM. Mam nadzieję że kiedyś nie bezie krzyczał że Warszawa i Amsterdam to nie to samo gospodarstwo domowe.

inter

Pionier e-mobilności
No i ciekawostka - mi logując się w Tesli Netflix wykazał logowanie w Amsterdamie (auto było w Polsce) bo pewnie tam jest wydana karta SIM. Mam nadzieję że kiedyś nie bezie krzyczał że Warszawa i Amsterdam to nie to samo gospodarstwo domowe.
To ciekawe, u mnie wyświetla że tesla - przeglądarka. Może dlatego, że było pod WiFi?

Last edited:

Pepek

Posiadacz elektryka
Logując z Tesli Amsterdam to standard - tam są esimy rejestrowane. Dlatego czasem mi Canal+Online w aucie działa ok, a innym razem nie chce (jak dany nadawca blokuje transmisje zagranicę) - wtedy przełączenie na wi-fi z telefonu pomaga. A Netflix Teslę ma pewnie w wyjątkach - używam konto w aucie od roku (z 5-8 razy na m-c) i nigdy nic nie było - a użyję u teściów na smart tv i zaraz alerty.