Soft + update: szybkie spostrzeżenia

K

Konto_usunięte_2021-03-29

Gość
  1. Nie ma już regulacji odzyskiwania energii przy hamowaniu
  2. Nie ma do kupienia w LR opcji boost. Tylko FSD lub pół-FSD
Nie pytajcie mnie która wersja softu, bo nie siedzę tam teraz, a zdaje się że w nocy pójdzie i tak jakiś upgrade. #1 nie żałuję, i tak bym nie zmieniał. #2 szkoda.

Bronek

Pionier e-mobilności
Poczekaj La Donna mobile. U mnie znikała opcja stałej łączności Premium ( nota bene nie wiem dlaczego ja mam dożywotnio?) ,
Kupione FSD,
Pojawił się napęd jedynie na tylną oś ( w LR AWD ;-)).

Po czym wszystko powrócilo do normalności.

??? rekuperacja jest
tempFileForShare_20210303-215846_copy_1280x960.jpg

Vilko

Zadomawiam się
  1. Nie ma już regulacji odzyskiwania energii przy hamowaniu
  2. Nie ma do kupienia w LR opcji boost. Tylko FSD lub pół-FSD
Nie pytajcie mnie która wersja softu, bo nie siedzę tam teraz, a zdaje się że w nocy pójdzie i tak jakiś upgrade. #1 nie żałuję, i tak bym nie zmieniał. #2 szkoda.
U mnie Boost w LR jest dostępna. Soft 2021.4.6. Mam wykupiony ulepszony autopilot.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Zastanawiam się czy opcja Boost nie pojawi się jak Ulepszony Autopilot jest aktywny.
Pamiętajmy że Ulepszony Autopilot funkcja została wprowadzona jakiś czas temu, może jest jakaś softowa zależność między tymi ulepszeniami.

K

Konto_usunięte_2021-03-29

Gość
??? rekuperacja jest
@Bronek Nie ma opcji hamowania regeneracyjnego. Usunęli i po prostu zawsze odzyskuje (chociaż mam wrażenie że w trybie chill jakby bardziej). No i gratuluję dożywotniego premium.

Dzięki za wyjaśnienia z boostem. Z FSD poczekam.

Last edited by a moderator:

Bronek

Pionier e-mobilności
Te światełka, zatrzymywanie na skrzyżowaniach itp, to raczej zabawa jak praktyczne rozwiązanie . Raz, że nie działa wszędzie, dwa żę światła mamy tak powieszone różnie czasem iż ich nie widzi . A do tego bardziej wymaga uwagi niż normalna jazda.
Cieszy,że jest lecz to jeszce nie ten etap aby było praktyczne. .
Cała przyjemność to jazda na dłuższych dystansach i tu by sie przydało tzw FSD całą gebą

danielm

Pionier e-mobilności
Te światełka, zatrzymywanie na skrzyżowaniach itp, to raczej zabawa jak praktyczne rozwiązanie . Raz, że nie działa wszędzie, dwa żę światła mamy tak powieszone różnie czasem iż ich nie widzi . A do tego bardziej wymaga uwagi niż normalna jazda.
Cieszy,że jest lecz to jeszce nie ten etap aby było praktyczne. .
Cała przyjemność to jazda na dłuższych dystansach i tu by sie przydało tzw FSD całą gebą
ja jeszcze na etapie że aktywny tempomat tylko na autostradzie bo lubie jeżdzić tym autem więc wszystko poza summonem to niepotrzebna zabawka :) z autostrady też sam umiem zjechać :)

Bronek

Pionier e-mobilności
A juz dawno summona poza wyjazdem nie próbowałęm. Ciekawe czy dalej taka lipa w kwestii dojeżdżania do okreslonego punktu?
Wyjechać moge ale wjechać już nie, bo mam podjazd i nie ruszy gdy jest spadek