KIA Charge

Razem z samochodem dostałem kartę KIA Charge. Nie aktywowałem, leży. Teraz po trzech miesiącach zacząłem się przyglądać tematowi. Na mapach stacji KIA Charge ceny na ładowarkach Greenway różnią się od tych podawanych przez Greenway ??? Czy ktoś używa i jakie macie doświadczenia. Wydaje się, że taka karta jest wygodna w Europie, a czy jest sensowna w Polsce?
Jeśli masz gniazdko siłowe w domu może lepiej kupić mobilną ładowarkę?

Ryba EV

Zadomawiam się
Jeśli masz gniazdko siłowe w domu może lepiej kupić mobilną ładowarkę?

A co ma piernik do wiatraka? Jestem w trasie to nie będę szukał gniazdka 3-fazowego a już na pewno czekał kilka godzin na efekty ładowania.
Ja przestałem używać karty Kia Charge na Greenway - jest znacząca różnica w cenie. Wiadomo - dokładają swoją marżę

adamusek

Posiadacz elektryka
A co ma piernik do wiatraka? Jestem w trasie to nie będę szukał gniazdka 3-fazowego a już na pewno czekał kilka godzin na efekty ładowania.
Ja przestałem używać karty Kia Charge na Greenway - jest znacząca różnica w cenie. Wiadomo - dokładają swoją marżę
tak ja tez widziałem ceny, więc ja nawet nie zacząłem używać, również Greenway, a ceny najniższe widzę ma aktualnie Polenergia.

tentaki

Zadomawiam się
Ktoś aktualnie używa? Ma to sens? Myślałem że szedłem z wyższego planu na darmowy, a okazało się że rozwiązałem umowę i po 180 dniach konto mi usunęli... Zastanawiam się czy wznawiać...

Ev3

Pionier e-mobilności
Ktoś aktualnie używa? Ma to sens? Myślałem że szedłem z wyższego planu na darmowy, a okazało się że rozwiązałem umowę i po 180 dniach konto mi usunęli... Zastanawiam się czy wznawiać...
Bez sensu.
Chyba że jako backup wyłącznie.
Bo odpala wszystko, ale mega drogo.

pbr

Posiadacz elektryka
Nie ma sensu, drogo, kiepska obsługa klienta, zmienianie umowy bez informowania klienta itd.

Jak @Ev3 napisał wyżej tylko jako backup że jesteś za granicą, na ładowarce instrukcja tylko po francusku czy węgiersku, ty akurat nie masz zasięgu by przetłumaczyć telefonem co tam pisze, jest noc nie ma nikogo kogo możesz spytać, kolejna ładowarka jest poza zasięgiem, nie ma terminala płatniczego i podchodzą cię wilki to wtedy może się przydać :) A w rzeczywistości nawet za granicą w sytuacji kryzysowej coraz więcej ładowarek odpalisz po prostu kartą kredytową i pewnie zapłacisz mniej niż w Kia

lookash_c

Pionier e-mobilności
Gdzieś kartę Kia Charge wożę, ale moim zdaniem nawet jako opcja "na wszelki wypadek" są lepsze oferty - np. Octopus Elecrtoverse czy Shell.