2024.8

atr7

Zadomawiam się
po aktualizacji do 2024.8.7 nie pojawia sie wam problem z rozpoznawaniem prawidłowym kluczyka - zdarza mu sie mylić iphone żony (jak siedzi jako pasażer) z moim kluczem (iphone jako kierowca) ustawiając jej praramtery mi jako kierowcy. A nawet kiedyś podszedłem pod auto tylko ja z moim iphonem i otworzył i ustawił się pod ustawienia żony????
Wcześniej nigdy nie miał (Tesla - auto) z tym problemu....
Dziś widzę aktualizację do 2024.8.9 - może jakieś poprawki ???
Ja mam ten problem od odbioru auta(TM3 HL).Non stop myli profile nawet jak tylko jedno z nas jest przy aucie.Używamy iPhone 14pro i 15pro max.

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Jest cos tutaj w linku co wyjaśnia problem jaki mamy w przypadku iPhone i myleniem profili kierowców ? Bo nie widzę rozwiązania
Myślę, że mylenie profili wynika że złego przypisania kluczyka do profilu i do tego przesłałem instrukcje. Obstawiam, że ten sam telefon jest przypisany do dwóch profili.

Opis z innej instrukcji [tutaj]:
Powiązywanie profilu kierowcy z kluczykiem
Jeżeli profil kierowcy zostanie powiązany z kluczykiem (lub kluczykami), pojazd Model 3 będzie automatycznie ustawiać odpowiedni profil, gdy tylko kierowca mający przy sobie kluczyk podejdzie do drzwi i je otworzy. Aby powiązać profil kierowcy z kluczykiem, włącz odpowiedni profil, następnie dotknij opcji Sterowanie > Blokady > Kluczyki. Na tym ekranie można zaznaczyć lub usunąć zaznaczenie ikony kierowcy oraz usunąć kluczyk powiązany z wybranym profilem kierowcy. Pod kluczykiem zostanie wyświetlona nazwa profilu kierowcy, co będzie oznaczało, że kluczyk został powiązany.

Uwaga
Model 3 obsługuje maks. 10 profili kierowcy. Z jednym profilem kierowcy można powiązać wiele kluczyków, jednak każdy kluczyk może być powiązany jedynie z jednym profilem.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Niewiem jak u @atr7 ale u mnie było ok przez rok jak już pisałem i w pewnym momencie się zjeb… więc to nie wina ustawień w moim przypadku
Reset z rolek robiłeś?

atr7

Zadomawiam się
W moim przypadku mamy osobne konta Tesla i osobne profile użytkownika.Konto żony jest główne ,a ja jestem jako "dodatkowy" kierowca.Najciekawsze jest to ,że samochód 100/100 poprawnie nas rozpoznaje wyświetlając prawidłowy avatar profilu - niemniej poza obrazkiem pozostałe ustawienia (fotel,media,klima itp) to czysta loteria czy wskoczą ustawienia moje ,czy też żony.Wystarczy ręcznie kliknąć w swój avatar i ustawienia wlatują prawidłowe.
Tydzień temu mobilny montował mi homelink,przy okazji mu o tym opowiedziałem i 10 sekund później niby znalazł jakiś problem i puścił aktualizację.Niestety nie usuneło to problemu.
Planuje wykasować wszystkie profile i spraować wszystko od nowa.Jak to nie pomoze to serwis....

Michal

Moderator
Niewiem jak u @atr7 ale u mnie było ok przez rok jak już pisałem i w pewnym momencie się zjeb… więc to nie wina ustawień w moim przypadku
Sprawdź w ustawieniach profili - u mnie było tak, że do mojego były przypisane telefony mój i żony, a chyba nigdy tak nie ustawialiśmy. Tam się da usunąć przypisanie i ja tak zrobiłem.