Problem z android auto - komunikat "Telefon nie odpowiada".

pbr

Posiadacz elektryka
Rzecz w tym że drugie ASO które mam w rozsądnej odległości jest jeszcze mniej ogarnięte, a jadąc gdziekowiek dalej nie mam gwarancji że nie potraktują mnie tak samo i na pewno nie ogarną tego od ręki. Ale chyba tylko to mi zostaje.
To może zadzwoń najpierw to tego dalej powiedz jaki jest problem powiedz że u ciebie nie potrafią tego ogarnąć i czy u nich się by dało za jednym podjechaniem.

kiki111

Fachowiec
To zgłoś sprawę wyżej i spytaj co masz zrobić. Do mnie po każdej wizycie dzwoni najpierw ktoś z salonu i pyta czy wszystko było ok a po połowie z nich piszą z kia polska czy jakiejś tam innej centrali.
Do mnie też po każdej wizycie dzwoni ktoś z ASO i prosi o same 10-tki w ankiecie. Tym razem o dziwo nikt nie dzwonił i ankieta też nie przyszła. Przypuszczam że może ktoś się o to postarał.
Trochę mi się ulało ale ta ostatnia wizyta wytrąciła mnie z równowagi.

deniro

Zadomawiam się
Do mnie też po każdej wizycie dzwoni ktoś z ASO i prosi o same 10-tki w ankiecie. Tym razem o dziwo nikt nie dzwonił i ankieta też nie przyszła. Przypuszczam że może ktoś się o to postarał.
Trochę mi się ulało ale ta ostatnia wizyta wytrąciła mnie z równowagi.
Dzwoń na centrale ASO i powiedz jak traktują klientów. Nie odpuszczaj. Powiedz gdzie byłeś aby ktoś mógł wiedzieć kogo omijać

Olecki

Pionier e-mobilności
Problem w tym że takie traktowanie (brak wystąpienia usterki w danym momencie = brak naprawy) to wytyczne KIA więc konsekwencji wobec dealera raczej nie wyciągną. Jak już to polecam bić pianę na różnych social mediach - profil FB, opinie google, itp. To ich bardziej boli i jest większa szansa że zareagują.

kiki111

Fachowiec
Na razie umówiłem wizytę w innym ASO. Przez telefon potwierdzili że mieli już przypadki że wymieniali port ale jeśli w trakcie wizyty nie będzie żadnych objawów to nic nie zrobią. Póki co jak zdechło tak nie działa, mam nadzieję że tak zostanie.

adamusek

Posiadacz elektryka
Ja kupiłem carlinkit tbox plus 8/128 i mam mapy google z yanosikiem w tle plus pelny yt obok (opcja dzielonego ekranu jest naprawde super) albo netflix na pelnym ekranie (pasazerowie moga ogladac podczas jazdy), wpakowalem mu karte sim z pakietem danych i spokoj (dzieciakom można włączyć hotspota) - polecam.
Co do aktualizacji ma być jedna w czerwcu 2024 a kolejna w listopadzie 2024 i ta listopadowa ma dodawać bezprzewodowe AA (przynajmniej dla EV6, ale liczę że dla Niro również) - tak wyczytałem na zagranicznych forach.

Last edited: