Ja bym sobie życzył by:
(…)
c) była możliwość zmiany pasa na autopilocie bez wyłączania jego, nie musi być to automat, wystarczy ze legitna zmiana z kierunkowskazem zachowa na nowym pasie włączonego autopilota
(…)
Dla potomnych: by w końcu tak dobrali gumy by opony chroniły felgi a nie odwrotnie.
Na koniec mniej polityki a więcej dobrych aut.
W AP1 c działa, wrzucasz kierunek, po 2-3sek jak masz łapę na kierownicy to zacznie zmieniać pas, wyłączasz kierunek i lecisz dalej. Ofc tylko na drogach klasy A/S albo jakie takie wykryte. Podobnie jak ignorowanie "+10km/h" na rzecz ustawienia AP na 150km/h działa tylko na dwujezdniowych o wielu pasach (ale tutaj już nawet w mieście coś takiego można trafić).
Ad gumy: Plaid z Ząbek w załączniku. Jest nawet rant ochronny.
A tak to polecam aftermarketowo opony całoroczne (nie trzeba się martwić kolejkami do wulkanizacji), np. Continental AllSeasonContact 245/45R19 102 Y XL, FR. Pic rel jako drugi załącznik. Jest komfort, jest trakcja, niezbyt głośne, jest odprowadzanie wody ale też funkcjonują w śniegu. Gołoledź wiadomo, do Regenta nie udało mi się wjechać we wtorek nad ranem. No ale to już taki urok lodu na pochyłości.
Mam jeszcze (choć to dodatkowy koszt) felgi The New Aero pod nie. No i śmiesznie, bo myślałem, że na lato będę zakładał moje 21" a pod kątem wyjazdów narciarskich "prawdziwe" zimówki na 19" kupionych z samochodem ale póki co nie widzę takiej potrzeby.