Paczka przyjdzie UPS. Ja zamówiłem we wtorek i w piatek miałem. VAT nie i cło także nie zostało naliczone. W EU sprzedażTak pytam, bo się nie znam na S3XY jeszcze 😉
Ciekawe czy mi VAT i cło dowalą...
Paczka przyjdzie UPS. Ja zamówiłem we wtorek i w piatek miałem. VAT nie i cło także nie zostało naliczone. W EU sprzedażTak pytam, bo się nie znam na S3XY jeszcze 😉
Ciekawe czy mi VAT i cło dowalą...
On jest w UKPaczka przyjdzie UPS. Ja zamówiłem we wtorek i w piatek miałem. VAT nie i cło także nie zostało naliczone. W EU sprzedaż
On jest w UK![]()
Da się podgrzewanie siedzeń, on/off wentylacji, ale chyba temperatury nawiewu nie.Szybkie pytanie. Czy posiadajac samego commandera można z poziomu aplikacji zmieniać np temperaturę w tylnim rzędzie siedzeń? Chodzi mi o to, żeby dzieci sobie zmieniały z telefonu i nie zawracały mi głowy.
W Y i 3 tylko przedni. Zawsze działa napęd tylni.ja się skusiłem na promocję samego Commandera - głównie pod podgrzewanie baterii a przy okazji sprawdzenie czy wyłączenie silnika przedniego lub tylego pomaga oszczędzić energię na trasie
czekamy jak dojdzie
PS. który wyłączać - przedni czy tylni - który słabszy ?
U mnie tylny odłączył. Chyba. W każdym razie 0kW na niego idzie w czasie jazdy.W Y i 3 tylko przedni. Zawsze działa napęd tylni.
Przedni włącza sie przy szybkim przyśpieszaniu i sytuacji awaryjnej.
Silnik tylny: Silnik synchroniczny prądu przemiennego z magnesami trwałymi, chłodzony cieczą, z układem sterującym VFD.
Silnik przedni (pojazdy z napędem AWD): Silnik elektryczny asynchroniczny, chłodzony cieczą, z układem sterującym VFD.
Odłączenie silnika z magnesami stałymi polega na tym że falownik cały czas pracuje i precyzyjnie generuje pole magnetyczne neutralizujące to wytwarzane przez poruszające się magnesy stałe. Silnik nie generuje mocy ale jednak jakiś niewielki prąd płynie. Takie coś w samochodzie wymaga mocy rzędu 10W-300W. Do wyłaczenia indykcyjnego potrzeba 0WU mnie tylny odłączył. Chyba. W każdym razie 0kW na niego idzie w czasie jazdy.