Koniec Lidla za friko?

kubatar

Pionier e-mobilności
Cena nie najgorsza, ale nie jest to cena która spowodowała by że pojechałbym specjalnie do lidla żeby się podładować
50 kW to nie jest oszałamiająca dziś moc ladowania. Zakupy w Lidlu w moim przypadku to 15-20 minut więc niewile się podladuje. Co prawda koło mnie ładowarka na Lidlu wciąż nie jest oddana ale obserwuje sytuację na Kauflandzie i niestety to loteria z ładowaniem. Jedziesz na zakupy i zajęte wszystkie stanowiska.

Pedr

Posiadacz elektryka
50 kW to nie jest oszałamiająca dziś moc ladowania. Zakupy w Lidlu w moim przypadku to 15-20 minut więc niewile się podladuje. Co prawda koło mnie ładowarka na Lidlu wciąż nie jest oddana ale obserwuje sytuację na Kauflandzie i niestety to loteria z ładowaniem. Jedziesz na zakupy i zajęte wszystkie stanowiska.
Dokładnie. Jak patrzę, że EKOEN oferuje teraz 1.59 za (teoretycznie) 350kW w Poznaniu, a zaraz obok SUC, to 1.99 za 50kW - średnia atrakcja. Jako zachęta do zrobienia zakupów z jakimś rabatem, czemu nie? Sytuacja na Kauflandzie przypomina mi polowanie na wolne leżaki w jakimś kurorcie. Może jak się pojawisz o świcie to uda się podładować ;)

nabrU

Moderator
Narzekacie na ładowanie na Kauflandzie, ale to jest właśnie skutek freeloadingu. Bardzo dobrze, że Lidl stał się płatny. Będzie wreszcie normalnie czyli kto będzie chciał to się naładuje.

kubatar

Pionier e-mobilności
To Kauflandy jeszcze darmowe?
Z tymi ładowarkami 50kW będzie jak w Norwegii. Mało kto z nich korzysta. Ciekawe czy się w ogóle zamortyzowały.
W PL sieci handlowe budują ładowarki bo muszą. Ustawa powinna zachęcać do budowy wyższych mocy. Np wybudujesz w jednej lokalizacji 350kW to nie musisz w innej lokalizacji.

luki

Pionier e-mobilności
A ja używam że lepiej jest mieć więcej ładowarek niższej mocny, niż jedną zamiast siedmiu. 50kW może nie powala, ale też nie jest to 11kW AC. A liczy się dostępność i wybór. Co mi po 350kW jak przede mną będzie ktoś się ładował do 100% , albo gdzieś sobie pójdzie, albo dopiero podjedzie

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja przestrzegam przed elocity i lidlem.
Poszedlem na zakupy, podlaczylem ladowanie.
Ladowanie przerwalo sie po parunastu minutach i elocity naliczylo mi kare…
Ostatni raz sie tam ladowalem.

Attachments

• IMG_1214.png
    IMG_1214.png
    321 KB · Liczba wyświetleń: 43

Michal

Moderator
Reklamacja?

KrzysztofFly

Moderator
Zdecydowanie składaj reklamację.

kubatar

Pionier e-mobilności
A ja używam że lepiej jest mieć więcej ładowarek niższej mocny, niż jedną zamiast siedmiu. 50kW może nie powala, ale też nie jest to 11kW AC. A liczy się dostępność i wybór. Co mi po 350kW jak przede mną będzie ktoś się ładował do 100% , albo gdzieś sobie pójdzie, albo dopiero podjedzie
A jak 50kW będzie ktoś lądował do 100% to co? Pojedziesz do innego Lidla?