adamusek

Posiadacz elektryka
Poniżej przykład z UK (V2L, Kia EV6 i dom z instalacją jednofazową):

na nasze potrzeby myśle że to jest dobre rozwiązanie - np Deye 3f hybryda plus jakas nieduza bateria i łądowanie z V2L w razie potrzeby przez wejście w falowniku na generator (wystarczy 1f, nawet słabej jakości falownik ogarnie i da ładne 3F).

Na codzień nie katujemy baterii auta ale jak trzeba moge nawet dowieźć energii do domu ;)

adamusek

Posiadacz elektryka
Zwykły kwasiak

Pozdrawiam
ja u siebie w Kangoo zmieniłem na AGMa, troche lipa ze nadal kwasiaki do nowych aut ładują, ale zawsze mozna bedzie wymienić prosto.

Demex

Nowy na Forum
Cześć wszystkim! Z Ameryki przyjeżdża do mnie Kia Niro 2023. Poszukuję osoby, która potrafi dostosować port ładowania z amerykańskiego na europejski. Poszukuję serwisu samochodowego, który naprawia samochody elektryczne. Będę bardzo wdzięczny.

deniro

Zadomawiam się
Cześć wszystkim! Z Ameryki przyjeżdża do mnie Kia Niro 2023. Poszukuję osoby, która potrafi dostosować port ładowania z amerykańskiego na europejski. Poszukuję serwisu samochodowego, który naprawia samochody elektryczne. Będę bardzo wdzięczny.
dużo zyskujesz że z Ameryki ? Przez jakąś firmę ściągasz? Ev repair ma sieć warsztatów partnerskich po Polsce może warto spytać.

adamusek

Posiadacz elektryka
Też jestem ciekawy Mka aktualnie od 126k po dotacjach wychodzi a nowy rok modelowy 2024 wiec są grzane tyłki, nawi i aplikacja czyli pakiet smart, uzywke 2022r 115kpln ogladalem z 2022 17tys przebiegu za 110 by poszla wiec strzelam że sporo poniżej 100k ściagasz bo pewnie amerykańska gwarancja w Europie nie zadziała ?

vwir

Pionier e-mobilności
Gwarancja to mały pikuś. Różnic jest baprawdę dużo, począwszy od innej ładowarki pokładowej AC, innego gniazda ładowania, innych świateł, kierunkowskazów, a skończywszy na niedziałającej nawigacji i problemach z odbiorem połowy stacji radiowych.

adamusek

Posiadacz elektryka
No tak europeizacja auta pochłonie trochę $$, Tesle mają obcykane u nas, nie wiem jak z Kia...

adamusek

Posiadacz elektryka
Mam pytanie o matę gumową do bagażnika czy warto brać firmową za 300zł czy coś jest tańszego dobrej jakości ? W necie widzę wszystko do e-niro tylko