pbr

Posiadacz elektryka
Wszyscy na forach narzekali na Fair Use Policy to zlikwidowali ;) Nie ma co się oszukiwać, i tak nie ma za bardzo alternatywy by jeździć po całej Polsce. Jasne że można taniej, wystarczy jechać po Lidlach i ładować się za 1,99, na EKOEN pod Zieloną Górą można się naładować za 1,59, na Citronexie czy Noxo pod Wrocławiem także, ale jak ktoś okazyjnie jedzie dwa razy w roku w trasę to dalej jest mu wygodniej włączyć po prostu plan za 30 i po prostu jechać bez sprawdzania cennika każdej ładowarki na trasie ;)

pbr

Posiadacz elektryka
To jest delikatnie uwstecznienie. Rozumiem, że chcą mieć większą płynność, i częściej dostawać kasę, a nie kredytować do następnego miesiąca, ale FV powinna być zbiorcza. Kolejny minus to, to, że nigdy nie będzie wiadomo ile się zapłaci na stacji partnerskiej, czy roamingowej. Może chociaż wprowadzą w apce filtrowanie po widełkach cenowych
Zawsze cena którą zapłacisz będzie w apce

STMS

Pionier e-mobilności
wg mnie warto by było zrobić wątek a raczej mapę punktów ładowania tanich - typu DC < 2 zł bez abonamentu

może się okazać, że to wcale nie jest tak mało ładowarek tylko większość o nich nie wie

skoro korporacje nie chcą nam pomóc to musimy trochę wymusić ruch na rynku cen energii DC sami

daniel

Señor Meme Officer
wg mnie warto by było zrobić wątek a raczej mapę punktów ładowania tanich - typu DC < 2 zł bez abonamentu

może się okazać, że to wcale nie jest tak mało ładowarek tylko większość o nich nie wie

skoro korporacje nie chcą nam pomóc to musimy trochę wymusić ruch na rynku cen energii DC sami
To brzmi jak robota dla filtra na Plugshare.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Taniej wyjdzie założyć kartę na słowackim GreenWay. Ciekawe co trzeba zrobić.
Ja przejeżdżam przez Słowację kilka razy w roku, więc założyłem sobie konto w słowackim Greenway. Ale szczerze, jeżeli chodzi o Słowację, to ZSE Drive ma lepszą ofertę, i na Słowacji to raczej korzystam z ZSE Drive

daniel

Señor Meme Officer
Ja przejeżdżam przez Słowację kilka razy w roku, więc założyłem sobie konto w słowackim Greenway.
Jeśli dobrze rozumiem to jeśli zarejestruję się na Słowacji to będę płacił na własnych stacjach GW słowackie ceny (które są niższe niż polskie), a na roamingowych takie jakie są w cennikach innych operatorów, czyl itakie same w obu przypadkach.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Pośród ogólnego mirmiłkowania napiszę, że:
- Greenway ma z mojego punktu widzenia jest nadal najlepiej rozwiniętą sieć w Polsce i wiele pasujących lokalizacji tuż przy trasach,
- obniżka ceny abonamentu na plus,
- roamingu żal, bo to było wygodne gdy nie było chęci/czasu na szukanie tańszych alternatyw i jest to krok wstecz ze sprawdzaniem cen,
- miesięczne/dzienne fakturowanie mnie jako prywatnego użyszkodnika ani ziębi ani grzeje (ale gdybym potrzebował faktury na firmę to jest istotnie pogorszenie oferty),
- pozostaje "kombinować" z wieloma firmami, ich kartami i aplikacjami, co ma swój urok i nawet trochę to lubię ;-)

Najnowsze dyskusje