Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jeśli dobrze rozumiem to jeśli zarejestruję się na Słowacji to będę płacił na własnych stacjach GW słowackie ceny (które są niższe niż polskie), a na roamingowych takie jakie są w cennikach innych operatorów, czyl itakie same w obu przypadkach.
Na stacjach słowackiego GW są słowackie ceny. Na innych stacjach (roaming, w tym polski GW) też są słowackie ceny w ramach "fair use policy". Czyli jakby ktoś wykupił słowacki GW, aby się ładować zasadniczo na polskim GW, to to nie przejdzie.

daniel

Señor Meme Officer
Na stacjach słowackiego GW są słowackie ceny. Na innych stacjach (roaming, w tym polski GW) też są słowackie ceny w ramach "fair use policy". Czyli jakby ktoś wykupił słowacki GW, aby się ładować zasadniczo na polskim GW, to to nie przejdzie.
Tak? Polskie stacje GW to będzie roaming? Myślałem, że właśnie nie.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tak? Polskie stacje GW to będzie roaming? Myślałem, że właśnie nie.
No faktycznie. Sprawdziłem w w słowackiej apce GW, i pokazuje polskie GW jako swoje (nie roaming). Ale nie wiem, czy to wchodzi w pakiet. Może kiedyś spróbuję podładować sie na polskiej stacji GW słowacka karta GW, i zobacze, czi sciągną z pakietu, czy policzą oddzielnie.

daniel

Señor Meme Officer
i zobacze, czi sciągną z pakietu, czy policzą oddzielnie.
Daj znać. Będzie akcja konsumenckiego nieposłuszeństwa jeśli się uda. :D

PabloPN

Posiadacz elektryka
Przy okazji zadam pytanie... czy możecie z apkiacji GreenWaya odpalić ładowarke roamingową w PL? Kiedyś miałem taką możliwość a od jakiegoś miesiaca może dwóch mam komunikat że mogę to zrobić tylko za pomocą karty...

STMS

Pionier e-mobilności
I teraz wiadomo dlaczego warto kupić Teslę

Jazda poza PL bez rozsądnych cen to udręka będzie

Ev3

Pionier e-mobilności
jak ktoś okazyjnie jedzie dwa razy w roku w trasę to dalej jest mu wygodniej włączyć po prostu plan za 30 i po prostu jechać bez sprawdzania cennika każdej ładowarki na trasie ;)
No właśnie teraz będziesz musiał sprawdzać.
Już mi się zdarzyło odbić od stacji partnerskiej GW, na której kupon z EV klub nie działa co do zasady.
A teraz nie działa już też abonament.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Daj znać. Będzie akcja konsumenckiego nieposłuszeństwa jeśli się uda. :D
OK. Na maj wykupiłem 'Energia Plus' w GW SK (będę jechał przez SK w połowie maja). Testowo podładuję parę kWh w GW PL używając karty GW SK, i zobaczymy jak to będzie rozliczone. Dam znać w czerwcu.

Najnowsze dyskusje