Promocyjne finansowanie na Y AWD

marco_25

Pionier e-mobilności
Chłopie, a ty czytać nie umiesz, czy czytasz - ale nic nie rozumiesz CO czytasz? Po co takie farmazony piszesz i wprowadzasz w błąd? Celowo kłamiesz czy przypadkiem?
Przecież napisałem, że jeśli użytkujesz na sposób "mieszany", to odliczasz 50% VAT - i nawet to zacytowałeś. Jaja sobie robisz z kogo: z siebie czy z innych....?
Przeczytałeś jedną linijkę - drugiej już się nie chciało.

Co to z przedszkolakiem rozmawiam czy jakieś dziecko inne się dorwało? Ogarnij się!

Z nicka może wynikać, że masz ledwie 25 lat - jeśli tak, to ja dłużej firmę prowadzę, niż ty żyjesz na tym świecie.
Przepraszam rzeczywiście użytkownanie prywatne samochodu firmowego zostało przez Ciebie przedstawione.

Jednakże proszę bez wycieszek osobistych bo 25 lat to miałem 24 lat temu i nie jestem chłopem chociaż ziemie rolną posiadam ;) a w opisanych schemacie z JDG nie ma tam żadnego kłamstwa lub wprowadzania w błąd.

Twoje założenia po części są błędne. Sam miałem jedną z działalności gdzie nie było dochodu przez 3 lata i nikt z US nie wnikał dlaczego tak jest, a zwroty z podatku były księgowane na rachunku. Interesuję ich tylko terminowe dostarczanie dokumentów i tyle. Każda sytuacja jest inna i nie zawsze zysk jest generowany od pierwszych dni/miesięcy a koszty masz prawo ponosić.

Dlatego opisana procedura jest możliwa do zrealizowania przez każdego kto pracuje na etacie i chce mu się bawić w rozliczanie dotacji mój elektryk przez jednoosobową działalność gospodarczą. Dzięki temu zyskuje większą dotację, możliwość droższego samochód który może rozliczyć z dotacji (+50% VAT) oraz odliczenia tegoż VATu. Inna sprawa czy tak powinno być bo to jest zwyczajnie niesprawiedliwe w stosunku do obywateli nie prowadzących działalności gospodarczej.

ksiazezbajki

Zadomawiam się
Czy ktoś posiada wszystkie kwoty składajace się na promocyjne finansowanie?
Jak do excela wrzuciłem to mam coś takiego:

2024-05-09_14h38_31.png

abes99

Posiadacz elektryka
Zakładam, że nie masz finalnej kwoty wykupu. Przy umowie na 24-mce to minimum 19% wartości leasingu, przy 36 i więcej minimum 1%.

ksiazezbajki

Zadomawiam się
OK dzwoniłem tam i dostałem oferty. Chyba to nie jest żadna tajemnica więc wkleje tutaj. Powiedzcie czy to dobra oferta czy słaba i ile normalnie by wynosiła rata przy takim wykupie i wpłacie początkowej.
Czy przy 24 miesiącach leasing można korzystać z "Mój elektryk"? Gdzie to jest napisane?

Model Y LR RWD - 215 000 zł
2024-05-10_10h24_44.png

Model Y LR AWD - 225 000 zł - tutaj lepsze oprocentowanie.
.2024-05-10_10h25_00.png

ksiazezbajki

Zadomawiam się
Dzięki lepszemu oprocentowaniu różnica pomiędzy RWD LR a AWD spada do 5000zł.
Tak, dokładnie. Pytałem czy mogą dla LR RWD zrobić tyle samo % co LR AWD to odpowiedzieli, że nie. Myślicie, że mogą zmienić zdanie, albo da się negocjować?
Jak policzyłem oprocentowanie roczne częśći kredytowanej w excelu to faktycznie wychodzi:
AWD: ok 4,99%
RWD: ok 6,80%
Więc to pierwsze to nawet poniżej WIBOR 3M.
Lokaty/Rachunki oszczędnościowe można znaleźć za ok 6% (wiadomo minus belka) więc zakup za gotówkę chyba nie ma sensu?

Czy ktoś tutaj na forum jest w stanie zaoferować lepszą ofertę?

sigg

Posiadacz elektryka
Tak, dokładnie. Pytałem czy mogą dla LR RWD zrobić tyle samo % co LR AWD to odpowiedzieli, że nie. Myślicie, że mogą zmienić zdanie, albo da się negocjować?
Jak policzyłem oprocentowanie roczne częśći kredytowanej w excelu to faktycznie wychodzi:
AWD: ok 4,99%
RWD: ok 6,80%
Więc to pierwsze to nawet poniżej WIBOR 3M.
Lokaty/Rachunki oszczędnościowe można znaleźć za ok 6% (wiadomo minus belka) więc zakup za gotówkę chyba nie ma sensu?

Czy ktoś tutaj na forum jest w stanie zaoferować lepszą ofertę?
Przy obecnych stopach - nie, poza promocyjnym. Ale to wtedy dealer dopłaca de facto.

Najnowsze dyskusje