2024.14

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Też mi dziś wleciał update na intela ale nie miałem okazji jeszcze z nim jechać (bawiłem się tylko chwilę w garażu). Nie zauważyłem w menu wspomnianej w opisie aktualizacji funkcji odpowiedzialnej za włączanie sygnalizacji dźwiękowej o fotoradarze. Masz to u siebie? Czy też nie i w sumie to nic nie trzeba włączać a sygnalizacja i tak będzie (błąd w opisie aktualizacji)?
Mam opcję, jak w opisie aktualizacji. Pojawia się tuż pod tym:
1715933931093.png
u mnie nie trzeba było na to restartu ani żadnych kombinacji

daniel

Señor Meme Officer
Jeżeli chodzi o Premium Connectivity to wpływa jedynie na brak Progres Baru dla trasy. Co jest logiczne bo skąd ma wiedzieć o korkach na trasie :)
Z hotspota.

chewbacca

Posiadacz elektryka
a Premium Connectivity masz wykupione?
Tak.
Na 100% Intel nie dostał wizualizacji pełnoekranowej.
:'-(
Jeżeli chodzi o Premium Connectivity to wpływa jedynie na brak Progres Baru dla trasy. Co jest logiczne bo skąd ma wiedzieć o korkach na trasie :)
Chyba nie tyle na brak progress baru co na jego kolor. Z tego co zrozumiałem w przypadku braku PC progress bar jest ale cały na szaro (nie pokazuje kolorami natężenia ruchu).
PC jest też potrzebne dla powiadamiania o fotoradarach (jak i do obecności samych fotoradarów na mapie zresztą) i o odcinkowym pomiare prędkości - tak przynajmniej podaje aktualizacyjny newsletter.

Last edited:

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
2024.14.6 na TM3 z Atomem
View attachment 17840

spostrzeżenia:
- sygnalizacja dźwiękowa o fotoradarze jest dosyć odmienna od innych dźwięków (dobrze)
- światła stopu innych pojazdów na wizualizacji czasami nie zgadzają się z rzeczywistością, ale to może oznaczać, że obserwuje zwalnianie pojazdów, a nie faktyczne użycie świateł
- po aktualizacji nie było LTE aż do restartu
Na rysunku pojawiły sie obok temperatury 2-strefowej ikony ogrzewania/chłodzenia foteli których u mnie dotychczas nie było (i nie ma bo aktualizacja jeszcze nie dotarła)

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka

piotrazz

Posiadacz elektryka
Aktualizacja aplikacji wpadła 4.33.0 ale samochodu nadal nie 🫣
Bug w tłumaczeniu w aplikacji znalazłem: Uśpiony przez godzina (o ile mnie pamięć nie myli, powinno być godzinę temu). Też czekam na deployment do obu aut.

Last edited:

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Bug w tłumaczeniu w aplikacji znalazłem: Uśpiony godzina temu (o ile mnie pamięć nie myli powinno być godzinę temu). Też czekam na deployment do obu aut.
"Uśpiony od godziny" - nie ma czegoś takiego jak uśpiony godzinę temu. .