2024.14

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
O wizualizacjach świateł stopu i kierunkowskazów - Tak myślę, że one pokazują, jakiego zachowania komputer spodziewa się po danym pojeździe - a nie czy faktycznie są używane światła.
Oto anegdotka:
Dziś na skrzyżowaniu czekałem na zielone na pasie do lewoskrętu zaraz za beemką, której wygasł abonament na kierunkowskazy. Ale tesla na ekranie cały czas pokazywała, że ten samochód ma włączony kierunkowskaz. No i dobrze pokazywała, bo ta beemka faktycznie po paru dziwnych manewrach w końcu skręciła w lewo :)

nabrU

Moderator
Tez jeszcze nie mam, ale w TeslaFi widać, że już poszło na całego, więc może i ja już za chwileczkę

1715883961574.png

Ratt

Posiadacz elektryka
O wizualizacjach świateł stopu i kierunkowskazów - Tak myślę, że one pokazują, jakiego zachowania komputer spodziewa się po danym pojeździe - a nie czy faktycznie są używane światła.
Oto anegdotka:
Dziś na skrzyżowaniu czekałem na zielone na pasie do lewoskrętu zaraz za beemką, której wygasł abonament na kierunkowskazy. Ale tesla na ekranie cały czas pokazywała, że ten samochód ma włączony kierunkowskaz. No i dobrze pokazywała, bo ta beemka faktycznie po paru dziwnych manewrach w końcu skręciła w lewo :)
Bo stales na pasie do skrętu w lewo co na pewno zauważyła i zinterpretowała po Twoim zachowaniu :)

Hubi

Fachowiec
Moja TM3 HL też jeszcze w kolejce. No nic - czekam dalej cierpliwie :D
HL ma chyba jakiś problem z tym softem. Żadne źródło nie pokazało jeszcze ani jednego HL na 2024.14.6.

Coś mi tu śmierdzi czekaniem na jakąś kolejną wersję.

A na początku maja dostałem 2024.14.3, które zostało wycofane zanim zdążyłem dojechać do domu...😕

kaziwich

Posiadacz elektryka
Oto anegdotka:
Zauwazylem to kilkukrotnie, niestety nie zawsze trafnie. Jest jednak chyba jakis model predykcyjny…

chewbacca

Posiadacz elektryka
spostrzeżenia:
- sygnalizacja dźwiękowa o fotoradarze jest dosyć odmienna od innych dźwięków (dobrze)
Też mi dziś wleciał update na intela ale nie miałem okazji jeszcze z nim jechać (bawiłem się tylko chwilę w garażu). Nie zauważyłem w menu wspomnianej w opisie aktualizacji funkcji odpowiedzialnej za włączanie sygnalizacji dźwiękowej o fotoradarze. Masz to u siebie? Czy też nie i w sumie to nic nie trzeba włączać a sygnalizacja i tak będzie (błąd w opisie aktualizacji)?
IMG_5890.jpegIMG_5889.jpeg
Poza tym chciałem zapytać czy do naszych aut wlatuje ten tryb pełnoekranowy wizualizacji autopilota (jakby co to nie mam ani EAP ani FSD)? Z tego co zrozumiałem na notateslaapp to niby tak no ale w opisie aktualizacji nic na ten temat nie było. Na szybko w garażu po wrzuceniu D też nie udało mi się tego wywołać…

EDIT: Opcja do dźwięku powiadomienia o fotoradarze pojawiła mi się dziś. Tesla się przespała, wypoczęła i widać działa poprawnie :-D mimo, że wczoraj robiłem restart!

Last edited: