pmlody
Pionier e-mobilności
Przyjdzie z czasem. U mnie też 8.Pytanie odnośnie 2024.14.x. Czy muszę mieć FSD wykupione, żeby ten update otrzymać? Odebraliśmy wczoraj Model Y, całą noc dzisiaj stało podłączone, ale ciągle na 2024.8 jesteśmy.
Przyjdzie z czasem. U mnie też 8.Pytanie odnośnie 2024.14.x. Czy muszę mieć FSD wykupione, żeby ten update otrzymać? Odebraliśmy wczoraj Model Y, całą noc dzisiaj stało podłączone, ale ciągle na 2024.8 jesteśmy.
@Bronek jeśli masz Intela to wizualizacje Vision masz również troszkę gorsze jak gdzieś czytałem.Mgielka jest duuuzo lepsza niz to co bylo wczesniej. Namiastka kamery 360 na tyle zeby ich o zlamanie patentu nie pozwali z mobile eye zapewne.
Ja się troche znieczuliłem na pikanie i napis stop, przez to że nie mam wybrukowanego podjazdu do garażu, a cofanie na ubitej trawie często gęsto skutkuje pikaniem i stopami. A jak już chodzi o sam podjazd tyłem w ciasny garaż to nadal jednak bardziej zwracam uwagę na lusterka i kamery. U mnie ten widok bardziej sie sprawdza na mieście, np niskie pojawiajace się znikąd słupki, kosze na śmieci, i inny badziew który można przeoczyć.Co do parkowania np. w garażu u teściów, który jest rozmiarów jak Twój. To tak napis STOP się pojawia wcześniej ale wizualizacje jak obracam sobie to widzę ile tego miejsca jeszcze mam.
Ryzen jest w X Plaid ale to jest pierwszej dostawy zanim wywalili czujniki w . Na Vision STOP jest z 15 cm wcześniej i bez kontroli tyłu u mnie mógłbym przwalić .@Bronek jeśli masz Intela to wizualizacje Vision masz również troszkę gorsze jak gdzieś czytałem.
Dla mnie są one dużo lepsze bo masz widok 3D. Widzę, czy coś jest krawężnikiem, na jakiej wysokości. Oraz wsiadając w auto patrząc na wizualizacje widzę co się dzieje w kwadracie 5x5m. Mając czujniki wiesz tylko czy w coś jebniesz z przodu lub z tyłu w odległości 90cm?.
I tak manewrując nigdy nie zbliżam się na centymetry. Chodzi raczej o to czy jak manewruje dynamicznie to nie musze się rozglądać aż złamie kark tylko jednym rzutem widzę wszystkie obiekty wokół. Moim zdaniem jest to lepsze niż Bird Eye bo wtedy ja musze analizować czy dany ''obraz" jest zagrożeniem czy nie. W Tesla Vision widać jakby to nazwać... gęstość obiektu?
Co do parkowania np. w garażu u teściów, który jest rozmiarów jak Twój. To tak napis STOP się pojawia wcześniej ale wizualizacje jak obracam sobie to widzę ile tego miejsca jeszcze mam. Nie zdarzyło mi się abym walnął w coś. Ba nawet moja żona w nic nie walnęła
PS. z drugiej strony jak mówię, nie jestem obiektywny bo zazwyczaj nowinki szybko u mnie wchodzą i bardzo łatwo zmieniam nawyki.
PS2. Autopark nadal chyba działa u Ciebie po staremu prawda? Tj. możesz mieć nowe wizualizacje ale funkcja nadal działa na podstawie starego systemu i czujników. Bo jak czytam iksa to nadal nowy Autopark Tesla Vision nie jest udostępniony na Europę. Co jest dziwne.