a nie wiemTo dla żony. Proponowałem jej ale cała w strachu, że ona ma mieć zimówki bo auto z "takim" przyspieszeniem. A z ciekawości co wybrałeś?
moim zdaniem nie ma takiej funkcji w tym modelu. Zresztą on tylko oblicza różnicę ciśnień. Dawno temu miałem w 407 pomiar, to tam były na feldze od środka czujniki, które (dla kronikarskiego obowiązku przytoczę) notorycznie padały w Peugeocie. Zatem to raczej plus, że pomiar jest pośredni (indirect TPMS), bo w sumie chodzi głównie o zwrócenie uwagi na jakieś istotne ubytki.Czy ktoś wie, jak wyświetlić ciśnienie w poszczególnych oponach? Może ja jestem jakiś ułomny ale nie potrafię tego znaleźć w samochodzie :/.
Oryginalna zdaje się.Jakie masz to EVSE? Jakaś fotka?
Wow. Dziękuję za fachowa odpowiedź.Standardzik w PSA/Stellantis - to jest EVSE do gniazda greenup. Czyli jeśli masz oryginalne gniazdo greenup to puści pełne 16A. W przypadku innych gniazd puszcza mniej (w zależności od EVSE - 8 lub 10A). Masz dwa wyjścia. A właściwie to trzy:
1. Kupić gniazdo greenup (przykładowa aukcja: https://allegro.pl/oferta/zestaw-green-up-access-legrand-090470-16-a-3-2-kw-14046059895)
2. Do wtyczki EVSE przyłożyć mocny magnes (na przykład jakiś płaski neodymowy, żeby się zmieścił od strony pinów). Wtedy będziesz "udawał" że Twoje gniazdo to greenup.
3. Kupić inne EVSE.
Swoją drogą - z mojego doświadczenie zwykłe gniazda 230V (nie greenup) niespecjalnie dobrze znoszą długotrwałe obciążenie 16A. Wypalają się styki.